ANNONS

Mammas smack på veganskt vis

/

Enklare maträtter

,

Min mamma har så länge jag kan minnas gjort en röra vi kallar Smack till julafton. Jag har för mig att namnet smack uppkom eftersom vi smackade (eller smaskade) när vi åt den eftersom den var så god.

Dessvärre innehåller mammas smack animalier som kräftstjärtar, rom och diverse ägg- och mejeriprodukter vilket är något jag slutat äta och så även i jul. Därför har jag testat att göra mammas smack på veganskt vis. Jag hade inga höga förhoppningar eftersom ja, mammas mat är mammas mat, men alltså HALLELUJAH vad god smacken blev som veganiserad.

vegansk skagenröra
vegansk skagenröra

Förutom de ingredienser jag nämnde ovan innehåller mammas smack även avokado, rödlök, dill, salt och peppar vilka självklart är ingredienser jag använt nu också! Istället för kräftstjärtarna har jag använt fast tofu och istället för fiskrom har jag använt tångrom. Hela receptet får du nedan:

Mammas smack på veganskt vis

Portioner: 4-6 stycken

Tid: 20 minuter

Ingredienser

150 gram fast naturell tofu

1 liten rödlök (för mildare smak kan man använda purjolök)

1 avokado

2-3 msk tångrom

0,5 dl finhackad dill

0,5 dl vegansk cremé fraishe

1-1,5 dl vegansk majonäs

ev. några stänk limesaft eller citronsaft

Salt och svartpeppar

Skär tofun i 1×1 cm små bitar. Finhacka rödlöken och skär upp avokadon. Lägg ingredienserna i en skål och tillsätt tångrom och dill. Blanda runt lätt. Tillsätt creme fraishe, majonäs salt och peppar och blanda runt tills alla ingredienser är jämt fördelade. Smaka av och krydda lite mer vid behov och tillsätt eventuellt lite limesaft/citronsaft om du önskar mer syra!

Förvara mammas smack i kylen i upp till fyra dagar.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@fridasvegobak
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00