ANNONS

Vegansk potatisgratäng med karamelliserad lök

/

Okej, nu ska jag dela receptet på min absoluta favoritgratäng, nämligen vegansk potatisgratäng med karamelliserad lök. Både gul lök och vitlök är karamelliserad här och ger en riktigt härlig smak till potatisgratängen! Den senaste tiden har jag adderat vegansk, riven ost också men innan dess hade jag altid näringsjäst. Båda två fungerar utmärkt!

vegansk potatisgratäng
vegansk potatisgratäng

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk potatisgratäng med karamelliserad lök (4 portioner)

10 stycken medelstora, mjöliga potatisar

2 stycken gula lökar

2 stycken vitlöksklyftor

1 msk mjölkfritt margarin

2 tsk strösocker

100 gram vegansk riven ost (jag gillar Valio Oddlygood)

7 dl vegansk matlagningsgrädde

Salt (tänk på att salta rätt rikligt)

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skala och skiva potatisen i tunna skivor
  3. Skala lök och vitlök och skär i tunna ringar, smält margarinet i en stekpanna och lägg ned löken där i. Låt den bli ”svettig” och stör sedan över strösockret. Låt puttra på medelvärme tills löken blir karamelliserad, alltså lite gyllenbrun av sockret
  4. Varva potatis, karamelliserad lök, riven ost och salt i en ugnsfast form (20x30cm)
  5. Häll över grädden och ställ in formen i ugnen i 45-60 minuter
  6. Låt gratängen sätta sig i 15 minuter efter gräddningen

Allra bäst blir gratängen om smakerna får sätta sig i kylskåpet över natten och så värmer man den innan den ska serveras

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00