Vegansk gubbröra – gummröra

Vegansk gubbröra har en bas av fast tofu som är strimlat i tunna skivor och marinerade i ansjoviskryddor. Det blir ett perfekt substitut för den som inte vill äta ansjovis och den passar så bra i en vegansk gubbröra! Mums.

vegansk gubbröra

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring ett växtbaserad liv. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Vegansk gubbröra
Marinerad tofu

125 gram fast tofu

1 msk mald muskot

1 msk mald, torkad ingefära

1 msk mald kryddpeppar

1 tsk salt

1 tsk mald svartpeppar

0,5 dl neutral olja

  1. Skiva tofun i tunna strimlor och lägg i en burk med tillhörande lock
  2. Häll över kryddorna och oljan
  3. Skaka om burken så kryddorna blandas med tofun
  4. Låt tofun marineras i minst två timmar men allra bäst blir det om du låter burken stå i kylen över natten
Röra

Marinerad tofu

2 fasta, kokta potatisar

1 röd lök

0,5 dl hackad gräslök

0,5 dl hackad dill

1 dl vegansk creme fraiche

0,5 dl vegansk majonäs

Eventuellt extra salt

  1. Hacka tofun smått
  2. dela potatisen i små kuber
  3. Finhacka löken
  4. Blanda ihop tofu, potatis och lök i en skål tillsammans med övriga ingredienser
  5. Låt din veganska gubbröra sätta sig i kylen i ett par timmar så alla smaker kommer fram

Kan förvaras i kyl i upp till 5 dygn