Nyårsafton närmar sig med stormsteg och då vill åtminstone jag äta en god dessert! Kanske har du ett paket saffran kvar i skåpet? Då passar det perfekt att göra en vegansk saffranspannacotta med limemarinerade hallon! Hallon och citrus passar perfekt ihop med saffran eftersom de har lite syra i sig som möter saffranen som annars kan bli liiite för söt!

Vegansk saffranspannacotta kräver fyra ingredienser och är mycket enkel att göra!
Till 4 portioner vegansk saffranspannacotta
4 dl växtbaserad grädde (matgrädde eller vispgrädde spelar ingen roll)
1 dl strösocker
0,5 gram saffran
1 slätt krm agar agar
- Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning
- Låt puttra i 2 minuter, ställ timern
- Häll upp pannacottan i glas
- Låt stelna i 4 timmar
Limemarinerade hallon
100 gram hallon
1 lime (saft och skal)
0,5 dl strösocker
- Lägg hallonen och sockret i en skål
- Riv limeskalet och tryck ut saften
- Blanda om och låt stå tills pannacottan stelnat helt
- Lägg sedan försiktigt på de limemarinerade hallonen över pannacottan och servera genast!

Lämna ett svar