Veganska saffransmuffins med mandelmassa och vit choklad

Veganska saffransmuffins med mandelmassa och vit choklad är så saftiga och smakrika. Perfekta att baka när du inte har lust eller tid för jäsa bullar! Tack vare mandelmassan blir det en extra lyxig muffins som håller i smak och saftighet länge. Mums!

veganska saffransmuffins

saffransmuffins med mandelmassa

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Veganska saffransmuffins med mandelmassa och vit choklad

1,5 dl kikärtsspad

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

3 dl vetemjöl

100 gram mandelmassa

100 gram vegansk vit choklad

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad dryck

0,5 gram saffran

12 stycken muffinsformar

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker poröst (men inte till en maräng)
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten
  4. Smält margarinet och blanda i växtdryck och saffran. Låt stå och dra en stund
  5. Riv ned mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet i smeten. Blanda om
  6. Tillsätt till sist margarinblandningen och blanda till en jämn klumpfri smet
  7. Fyll 12 muffinsformar till tre fjärdedelar och ställ dem på en plåt, helst i en muffinsplåt
  8. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter
  9. Hacka den vita chokladen smått och strö den över de färdiggräddade muffinsen
  10. Låt svalna

Veganska saffransmuffins med mandelmassa och vit choklad går att frysa

Kommentarer

5 svar till ”Veganska saffransmuffins med mandelmassa och vit choklad”

  1. Ser ju helt fantastiskt gott ut! Skulle man kunna baka smeten till en kaka istället?

  2. När det står vätska, funkar sojagrädde? Eller är det typ mer mjölkaktig vätska som menas?

    1. Sojagrädde funkar 🙂

  3. Men wow de här ser ju bara för goda ut! Skulle man kunna baka ut de till en kaka istället för muffins?

    1. Det borde gå bra i en mindre form, inte långpanna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *