Veganska saffransmuffins med mandelmassa och vit choklad är så saftiga och smakrika. Perfekta att baka när du inte har lust eller tid för jäsa bullar! Tack vare mandelmassan blir det en extra lyxig muffins som håller i smak och saftighet länge. Mums!
Följ mig på
Veganska saffransmuffins med mandelmassa och vit choklad
1,5 dl kikärtsspad
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 dl vetemjöl
100 gram mandelmassa
100 gram vegansk vit choklad
100 gram mjölkfritt margarin
1 dl växtbaserad dryck
0,5 gram saffran
12 stycken muffinsformar
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa kikärtsspad och strösocker poröst (men inte till en maräng)
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten
- Smält margarinet och blanda i växtdryck och saffran. Låt stå och dra en stund
- Riv ned mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet i smeten. Blanda om
- Tillsätt till sist margarinblandningen och blanda till en jämn klumpfri smet
- Fyll 12 muffinsformar till tre fjärdedelar och ställ dem på en plåt, helst i en muffinsplåt
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter
- Hacka den vita chokladen smått och strö den över de färdiggräddade muffinsen
- Låt svalna
Veganska saffransmuffins med mandelmassa och vit choklad går att frysa
Lämna ett svar