Veganska peanutbutter blondies med vit choklad

Veganska peanutbutter blondies med vit choklad, behöver jag säga mer? Dessa sega blondies smakar som en blandning av kola och jordnötssmör tillsammans med vit choklad. Ni MÅSTE testa att baka dessa, de är SÅ goda!

Jordnötsblondie2

Följ mig på

Instagram

Facebook

Veganska peanutbutter blondies med vit choklad

200 gram mjölkfritt margarin

2dl/180 gram strösocker

1dl/75 gram muscovadosocker (det går lika bra med farinsocker)

150 gram jordnötssmör utan socker

2dl/200 gram växtbaserad vispgrädde

2tsk/10 gram vaniljsocker

2tsk/10 gram bakpulver

2dl/180 gram vetemjöl

0,5 tsk salt

150 gram vegansk vit choklad

  1. Ställ ugnen på 200 grader
    Vispa margarin, strösocker, muscovadosocker och jordnötssmör fluffigt. Vispa sedan i grädden lite i taget
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott
  3. Hacka den vita chokladen grovt och vänd ned den i smeten. Bred ut smeten i en form (25x35cm) klädd i bakplåtspapper
  4. Grädda dina blondies mitt i ugnen i 25-30 minuter och låt dem sedan svalna helt i formen, helst i kylskåp och skär den sedan i 15 bitar

Veganska peanutbutter blondies med vit choklad går utmärkt att frysa in

 

Kommentarer

6 svar till ”Veganska peanutbutter blondies med vit choklad”

  1. Profilbild för Isabella
    Isabella

    Det ser så gott ut! Tänkte nog baka dessa ikväll. Men vilken ugnstemperatur hade du?

    1. Profilbild för Frida

      200 grader 🙂

  2. Undrar när man ska ha i margarinet? 🙂

    1. Profilbild för Frida

      Du ska vispa margarinet, läs steg 1 🙂

  3. Ska man smälta margarinet? Känns svårt att vispa ihop med jordnötsmör och sockret annars… eller ska det vara i rejäl rumstemperatur?

    1. Jag skulle inte smälta margarinet. Jag brukar inte heller ha det rumstemp, men jag delar det i små bitar innan jag vispar. Ett tips är att hyvla margarinet så blir det mjukt blixtsnabbt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *