
Vegansk pannacottapaj med vit coklad är en lyxig dessert att bjuda på! För mig innebär lyx även enkelhet, vilket man får i den här galet goda pajen!
Den vita chokladen kommer från iChoc och jag burkar beställa den HÄRIFRÅN.

Pajskal
300 gram digestivekex
100 gram mjölkfrittmargarin
- Mixa digestivekexen till smulor
- Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna
- Tryck ut digestivebotten i en form (jag har använt en silikonform men om du har exempelvis en springform så kan du klä den i bakplåtspapper först så inte innehållet fastnar i kanterna)
- Ställ in pajskalet i frysen tills den stelnat
- Plocka ur skalet ur formen och placera det på ett fat
Vit chokladpannacotta
2,5 dl växtbaserad grädde (jag har använt sojamatgrädde)
50 gram gelésocker multi
80 gram vit vegansk choklad (jag brukar använda en från iChoc somjag beställer HÄRIFRÅN)
- Koka upp grädde och socker i en kastrull och låt det puttra i 2 minuter
- Dra av kastrullen från plattan och bryt i chokladen
- Rör om tills chokladen smält samman med grädden
- Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ in i frysen i ca 2 timmar så det stelnar
- Dekorera pajen med frukt och bär!







Lämna ett svar