Vegansk pannacottapaj med vit choklad

vegansk pannacottapaj

Vegansk pannacottapaj med vit coklad är en lyxig dessert att bjuda på! För mig innebär lyx även enkelhet, vilket man får i den här galet goda pajen!

Den vita chokladen kommer från iChoc och jag burkar beställa den HÄRIFRÅN.

veganskpannacottapaj
Pajskal

300 gram digestivekex

100 gram mjölkfrittmargarin

  1. Mixa digestivekexen till smulor
  2. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna
  3. Tryck ut digestivebotten i en form (jag har använt en silikonform men om du har exempelvis en springform så kan du klä den i bakplåtspapper först så inte innehållet fastnar i kanterna)
  4. Ställ in pajskalet i frysen tills den stelnat
  5. Plocka ur skalet ur formen och placera det på ett fat
Vit chokladpannacotta

2,5 dl växtbaserad grädde (jag har använt sojamatgrädde)

50 gram gelésocker multi

80 gram vit vegansk choklad (jag brukar använda en från iChoc somjag beställer HÄRIFRÅN)

  1. Koka upp grädde och socker i en kastrull och låt det puttra i 2 minuter
  2. Dra av kastrullen från plattan och bryt i chokladen
  3. Rör om tills chokladen smält samman med grädden
  4. Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ in i frysen i ca 2 timmar så det stelnar
  5. Dekorera pajen med frukt och bär!
vegansk pannacottapaj

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk pannacottapaj med vit choklad”

  1. Profilbild för Emelie Telander
    Emelie Telander

    Hej!
    Först och främst, du har en fantastisk sida! Jag planerar att göra din veganska pannacottapaj m bit choklad till min 30-års brunch nästa helg och har några frågor. Visst borde jag kunna göra den dagen innan och förvara i frysen? Behöver jag öka upp receptet något för att göra kakan i en hel springform istället? Hur många portioner skulle du säga att den räcker till?

    Med vänlig hälsning
    Emelie

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Hej! Tack snälla och vad roligt att du ska baka den här goda pajen! Du kan absolut göra pajen dagen innan man förvara helst den färdiga pajen i kylen och garnera den innan servering om du har möjlighet! 🙂 Hmm, ja öka mängden pannacotta något! Och grattis till 30 år <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *