Vegansk hallonpaj

Den här hallonpajen är så god! Ni vet med lite syrliga hallon och ett knäckigt täcke. Pajen är väldigt enkel att baka och du kan förbereda den redan kvällen, förvara den i kylskåpet och grädda den innan servering.

vegansk hallonpaj

vegansk hallonpaj

Vegansk hallonpaj

Portioner: 8 stycken

Tid: 50 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Fyllning

500 g frysta hallon

27 g/3 msk florsocker

12 g/1 msk majsstärkelse

10 g/2 tsk vaniljsocker

Pajdeg

200 g mjölkfritt margarin

135 g/1 1/2 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

70 g/1/2 dl ljus sirap

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

vegansk hallonpaj

Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela jämnt i en pajform som är 28 cm i diameter. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en deg. Klicka ut degen över hallonen och bred ut den lite extra. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna något och servera med vegansk vaniljsås eller vaniljglass.