
Vegansk hallonpaj
Den här hallonpajen är så god! Ni vet med lite syrliga hallon och ett knäckigt täcke. Pajen är väldigt enkel att baka och du kan förbereda den redan kvällen, förvara den i kylskåpet och grädda den innan servering.
Vegansk hallonpaj
Portioner: 8 stycken
Tid: 50 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Fyllning
500 g frysta hallon
27 g/3 msk florsocker
12 g/1 msk majsstärkelse
10 g/2 tsk vaniljsocker
Pajdeg
200 g mjölkfritt margarin
135 g/1 1/2 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
70 g/1/2 dl ljus sirap
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela jämnt i en pajform som är 28 cm i diameter. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en deg. Klicka ut degen över hallonen och bred ut den lite extra. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna något och servera med vegansk vaniljsås eller vaniljglass.