Den här kokospajen är helt magisk med sin smak av kokos toppad med vit chokladtryffel och limeskal! Att baka kokospaj kan vara det bästa jag gjort på länge, kokosälskare som jag är, och baka av den i ugnen blev så otroligt gott!


Ladda ned mig app ”Veganska godsaker”
Följ mig på
Vegansk kokospaj
Pajbotten
150 gram mjölkfritt margarin, rumstempererat
180 gram/3 dl vetemjöl
90 gram/1 dl strösocker
0,3 gram/0,5 tsk salt
- Knåda alla ingredienser till en deg, plasta in den och ställ in den i kylskåpet i 30 minuter
- Ställ ugnen på 200 grader
- Mjöla bakbordet lätt och kavla ut degen. Den tenderar att fastna om bordet inte är mjölat. Om degen fastnar tar du en degskrapa eller spatel för att lossa den, dra inte i degen
- Placera den utkavlade degen i en pajform (20cm i diameter) och tryck till den i formen. Skär bort överflödiga kanter.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 7 minuter och sänk värmen till 175 grader
Kokosfyllning
70 gram/2 dl kokosflingor
30 gram/0,5 dl vetemjöl
90 gram/1 dl strösocker
5 gram/1 tsk vaniljsocker
300 gram/3 dl vegansk matlagningsgrädde
75 gram mjölkfritt margarin
- Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt puttra i 5 minuter
- Häll kokoskrämen i pajskalet
- Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg. Låt den svalna
Vit chokladtryffel
150 gram vegansk vit choklad
50 gram/0,5 dl vegansk grädde (mat eller visp)
Skal från 1 lime
- Värm grädden och bryt i chokladen. Blanda till du fått en slät kräm. Bred ut krämen över kokospajen
- Riv över limeskal och låt chokladtryffeln stelna, gärna i kylskåp i ca två timmar






Lämna ett svar