ANNONS

Soltorkad tomat- och avokadoröra (vegan)

/

Jag älskar kladdiga röror att äta till bakad potatis, på mackan, som fyllning i smörgåstårta eller som tillbehör till högtidsmat!

Soltorkad tomat- och avokadoröra brukar jag få gömma för mig själv. Särskilt eftersom den är godast dagen efter den sorts ihop så måste jag låta bli den när den står där inne i kylskåpet och ser så otroligt god ut. Det är svårt, det.

soltorkad tomat röra

Den här goda röran gjorde jag för första gången på min födelsedag för några år sedan. Den har sedan dess varit en stående favorit hemma hos oss!

Soltorkad tomat- och avokadoröra

10 stycken soltorkade tomater (gärna i olja)

1 liten röd lök

1 dl vegansk creme fraîche (jag använder iFraiche)

0,5 dl vegansk majonäs

2 krm pepparrot (på tub)

3 stycken mogna avokado

Salt och peppar

  1. Hacka soltorkade tomater och röd lök fint
  2. Blanda i creme fraîche, majonäs och pepparrot
  3. Skär avokadom i små kuber och vänd ned den försiktigt i röran så den inte mosas
  4. Salta och peppra

TIPS – soltorkad tomat- och avokadoröra blir som godast när den får stå och dra till sig alla smaker i kylskåpet över natten

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00