Jag minns att jag hade cravings på smörgåstårta under min ena graviditet. Nu behöver jag inte äta en bit smörgåstårta varje dag men någon gång ibland tycker jag att det känns festligt!
Att göra en vegansk smörgåstårta behöver inte alls vara svårt. Jag har gjort min med två sorters fyllningar. En med vegansk fetaost och en med avokado och soltorkad tomat. Jag tycker att den här veganska smörgåstårtan är grymt god!
Fetaoströra
150 gram vegansk fetaost
100 gram vegansk färskost
2 msk växtbaserad grädde
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
- Smula sönder fetaosten smått
- Skala och pressa i vitlöken
- Blanda i övriga ingredienser till en kräm
- Ställ in i kylen
Soltorkad tomat- och avokadoröra
1 avokado
1 liten rödlök
10 skivor soltorkad tomat (gärna den sorten som ligger i olja)
50 gram vegansk färskost
3 msk vegansk majonäs
En skvätt limesaft
Salt och peppar
- Fickhacka rödlöken och skär avokadon smått och lägg i en skål
- Skiva soltorkade tomater och tillsätt i skålen
- Blanda i färskost, majonäs och en skvätt limesaft
- Smaka av med salt och peppar
- Ställ i kylskåp
Färskostkräm
150 gram vegansk färskost
0,5 dl vegansk majonäs
1-2 msk växtbaserad grädde
Salt
- Blanda alla ingredienser till en jämn kräm i en skål
Montering
Fetaostkräm
Soltorkad tomat- och avokadokräm
Färskostkräm
18 skivor formfranska
Babyspenat
Apelsin
Kiwi
Granatäpple
- Stansa ut runda former ur bröden, jag använde ovansidan av ett glas
- Lägg ut sex brödskivor och bred på fetaostkrämen
- Lägg på en skiva bröd över krämen på varje bakelse och bred på soltorkad tomat- och avokadokrämen
- Lägg på de sista brödskivorna och spackla smörgåsbakelserna med färskostkrämen
- Dekorera smörgåsbakelserna med frukter och grönsaker
Lämna ett svar