Vegansk smörgåstårta – i portionsformat

Jag minns att jag hade cravings på smörgåstårta under min ena graviditet. Nu behöver jag inte äta en bit smörgåstårta varje dag men någon gång ibland tycker jag att det känns festligt!

Att göra en vegansk smörgåstårta behöver inte alls vara svårt. Jag har gjort min med två sorters fyllningar. En med vegansk fetaost och en med avokado och soltorkad tomat. Jag tycker att den här veganska smörgåstårtan är grymt god!

Vegansk smörgåstårta

Fetaoströra

150 gram vegansk fetaost

100 gram vegansk färskost

2 msk växtbaserad grädde

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

  1. Smula sönder fetaosten smått
  2. Skala och pressa i vitlöken
  3. Blanda i övriga ingredienser till en kräm
  4. Ställ in i kylen
Soltorkad tomat- och avokadoröra

1 avokado

1 liten rödlök

10 skivor soltorkad tomat (gärna den sorten som ligger i olja)

50 gram vegansk färskost

3 msk vegansk majonäs

En skvätt limesaft

Salt och peppar

  1. Fickhacka rödlöken och skär avokadon smått och lägg i en skål
  2. Skiva soltorkade tomater och tillsätt i skålen
  3. Blanda i färskost, majonäs och en skvätt limesaft
  4. Smaka av med salt och peppar
  5. Ställ i kylskåp
Färskostkräm

150 gram vegansk färskost

0,5 dl vegansk majonäs

1-2 msk växtbaserad grädde

Salt

  1. Blanda alla ingredienser till en jämn kräm i en skål
Montering

Fetaostkräm

Soltorkad tomat- och avokadokräm

Färskostkräm

18 skivor formfranska

Babyspenat

Apelsin

Kiwi

Granatäpple

  1. Stansa ut runda former ur bröden, jag använde ovansidan av ett glas
  2. Lägg ut sex brödskivor och bred på fetaostkrämen
  3. Lägg på en skiva bröd över krämen på varje bakelse och bred på soltorkad tomat- och avokadokrämen
  4. Lägg på de sista brödskivorna och spackla smörgåsbakelserna med färskostkrämen
  5. Dekorera smörgåsbakelserna med frukter och grönsaker

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *