Innehåller annonslänk

nyttig chokladkaka

Vad som är en nyttig chokladkaka är enligt mig individuellt. För mig är en nyttig chokladkaka ett gott bakverk som är snäll mot magen och hälsan.

Min nyttiga chokladkaka är fri från raffinerat socker och gluten. Den är givetvis vegansk men framför allt HUR GOD SOM HELST! Chokladkakan är lite kladdig, som en kladdkaka kan man säga, och chokladkrämen är härligt krämig och smakar mycket choklad. Jag tycker att detta är en vinnare, helt klart!

Basen i chokladkakan är gjord på kokt potatis och basen i krämen är gjort på blötlagda cashewnötter.

Chokladkaka

250 gram kokt, skalad potatis

6 stycken dadlar

1 dl kokosolja

1,25 dl mandelmjöl

1 dl kakao

3 msk agavesirap

1 dl vatten

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Kärna ur dadlarna
  3. Mixa alla ingredienser till en slät smet i en matberedare eller med stavmixer
  4. Häll smeten i en rund form (min form är 20 cm i diameter och jag har beställt den HÄR)
  5. Grädda chokladkakan mitt i ugnen i ca 45 minuter
  6. Låt chokladkakan svalna helt
Chokladkräm

175 gram cashewnötter (blötlagda i vatten, helt över natten)

7 stycken dadlar

3 msk kakao

2 msk kokosolja

3 msk vatten

  1. Blötlägg nötterna, helt över natten (men minst 4 timmar)
  2. Häll av vattnet från nötterna
  3. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer tills du får en chokladkräm
  4. Bred chokladkrämen över chokladkakan
  5. Toppa med hackade nötter och lite apelsinzest

nyttig chokladkaka