Innehåller annonslänkar

proteinpralin

Proteinpraliner är mitt senaste påhitt efter att ni verkligen, verkligen önskat ett hälsosammare recept och något lite hälsosammare man kan äta efter ett träningspass eller som mellanmål.

Jag funderade lite på hur jag skulle få dem proteinrika utan att behöva använda proteinpulver eftersom det är något man kanske vanligtvis inte har hemma. Och mina recept ska vara enkla att slänga ihop! Då kom jag fram till att kikärtor är en bra proteinkälla och kommer ge mina proteinpraliner en grym konsistens.

Men vadå, smakar dem kikärtor? NEJ, nej, nej. Man kan aldrig tro att det är kikärtor i mina proteinpraliner. Jag skulle vilja jämföra det med att använda kikärtsspad i bakning, det smakar ingenting med ger en perfekt konsistens. Likadant fungerar kikärtorna i det här fallet. Ingen smak från ärtorna, de ger bara en riktigt len, härlig konsistens!

baka med kikärtor

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Proteinpraliner (ca 20 stycken)

200 gram kikärtor

10 stycken dadlar

1 dl havregryn

1 dl kokos

3 msk kokosolja

2 msk kakao

150 gram mörk choklad

Lingonpulver till dekoration (finnas att beställa HÄR)

  1. Mixa alla ingredienser utom chokladen i en marberedare. Du kan själva välja om du vill ha en helt slät eller lite grövre smet
  2. Tryck ned pralinerna i pralinformar (jag har den HÄR sislikonformen) och låt dem sätta sig i kylen i 30 minuter
  3. Smält chokladen över vattenbad eller i micron
  4. Doppa proteinpralinerna i chokladen och låt dem stelna till på ett bakplåtspapper
  5. Strö över lingonpulver (finns att köpa HÄR)

proteinbar vegan recept