Vegansk mousse med Banana Skids

I betalt samarbete med Hemmakväll

Den här moussen med Banana Skids är barnsligt god! Den är så enkel att göra och passar perfekt till en vårig dessert. Jag gillar att toppa min med färska bär och en härlig skruv gjort av godiset!

På Hemmakväll finns ett otroligt gott OCH stort utbud av vegansk lösgodis. På alla boxar står det dessutom om de är veganskt eller inte. Kolla in sortimentet hos Hemmakväll!

bananaskids dessert

baka med godis

bananaskids dessert

Vegansk mousse med Banana Skids

Portioner: 6 stycken
Tid: 30 min + 2 timmar för att den ska sätta sig

Ingredienser
96 g/8 stycken Banana Skids mini
1 1⁄2 dl växtbaserad matgrädde

2 krm agar agar
2 dl växtbaserad vispgrädde

Till servering
3 stycken Banana Skids mini
Färska bär

Plocka ur godiset ur förpackningen och lägg i en kastrull tillsammans med matgrädden och agar agar. Sätt plattan på låg värme och låt godiset smälta ihop med grädden sakta under omrörning. Det ska inte koka. Dra av kastrullen från plattan och låt godisgrädden svalna lite. Vispa vispgrädden fluffig och vänd ned den i kastrullen tills du får en lös smet. Häll upp smeten i 6 stycken glas och ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar för att stelna.

Innan servering gör du Banana Skids-skurvarna. Om godiset är lite hårt kan du lägga in dem i micron lite snabbt å de blir aningens mjuka (behåll plasten på). Plocka ur godiset ur plasten och klipp det på längden. Skruva ihop till en skruv och lägg på ett bakplåtspapper i rumstemperatur. Toppa moussen med godisskruvarna och färska bär.