Vi har en ny familjefavorit här hemma! Avokadopasta är så krämigt och gott. Det passar perfekt som vardagsmiddag och är dessutom proppad med spenat för att få i sig lite extra nyttigheter.

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil

Avokadopasta (4 generösa portioner)

400 gram spagetti eller lingunie

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

150 gram frysta spenat

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

3 msk b-jäst

Salt och peppar efter smak

2 st avokado

Olja att steka i

  1. Koka spagettin efter anvisningarna på förpackningen
  2. Hacka lök och vitlök och och fräs dem glansiga i en stekpanna
  3. Tillsätt spenat, matlagningsgrädde och kryddor i stekpannan och låt det puttra ihop några minuter
  4. Mixa spenatsåsen och avokadon med stavmixer (jag hällde över såsen och avokadon i en hög mixerbunke)
  5. Häll av pastan, men spara lite av kokvattnet
  6. Blanda i avokadosåsen i pastan
  7. Smaka av och krydda ytterligare om det behövs
  8. Servera din avokadopasta med hackade nötter, tomater och flingsalt

avokadopasta