Key lime ice cream (vegan)

Innehåller annonslänk

vegansk glass recept

Key lime ice cream är PRECIS vad det låter som! En vegansk glass som smakar syrligt av lime och har ett härligt krisp av kaksmulor. Ni behöver inte heller vara oroliga för att glassen innehåller banan och egentligen är en NICE Cream, nej nej. Här snackar vi riktig vegansk glass!

Att använda kondenserad kokosmjölk för att göra glass var en genial idé från en följare som själv hade testat och tipsade mig om det. Jag var inte sen på bollen eftersom jag är fullkomligt galen i glass.

Den kondenserade kokosmjölken ger glassen en krämig, fast konsistens när den är fryst och fungerar verkligen så bra för att göra vegansk glass på. Så, ni kan räkna med en hel del glassrecept framöver. Bunkra med kondenserad kokosmjölk, klicka hem den HÄR.

glass vegan

Följ mig på Instagram för mer tips, trix oc inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Key lime ice cream (vegan)

2,5 dl växtbaserad vispgrädde

210 gram kondenserad kokosmjölk (finns att köpa HÄR)

1 st lime (zest och saft)

1 msk vaniljsocker med äkta vanilj

1 dl florsocker

4 stycken digestivekex

  1. Vispa grädden hårt
  2. Tillsätt kondenserad kokosmjölk, zest och saft fårn limen, vaniljsocker och florsocker och vispa ihop till en fluffig smet
  3. Häll smeten i en form som håller för frysen
  4. Smula över digestivekexen
  5. Täck formen med ett lock eller folie
  6. Ställ in glassen i frysen i 4 timmar
  7. Skopa upp glassen och servera direkt

vegansk glass utan banan