Den här veganska, glutenfria chokladtårtan är för dig som älskar mäktig choklad! Jag är ett stort fan av den vuxna, lite bittra smaken som mörk choklad ger och tillsammans med min syrliga passionssorbet


Vegansk glutenfri chokladtårta
200 gram choklad (jag har använt en mörk sort av fin kvalitet)
1,5 dl kikärtsspad
3 msk neutral olja
1 dl potatismjöl
- Sätt ugnen på 150 grader
- Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad
- Vispa upp kikärtsspadet till det blir vitt och fast (du ska kunna vända skålen upp och ned utan att kikärtsspadet rör sig, då är det klart)
- Tillsätt oljan i den smälta chokladen
- Blanda i en tredjedel av kikärtsspadet i den smälta chokladen och blanda om
- Tillsätt resten av kikärtsspadet och blanda till en smet
- Sikta i potatismjölet i smeten och blanda tills du få en jämn klumpfri smet
- Häll upp smeten i en klädd springform som mäter 16-18 cm i diameter
- Grädda kakan mitt i ugnen i 35-45 minuter (man får vara lite extra vaksam på kakan eftersom chokladen bränns lättare än kakao)
- Låt svalna något innan du plockar ur kakan ur formen
Jag serverade min chokladtårta med min syrliga passionssorbet, det gav en riktigt frisk touch till den mäktiga kakan!

Lämna ett svar