Vegansk glutenfri chokladtårta

Den här veganska, glutenfria chokladtårtan är för dig som älskar mäktig choklad! Jag är ett stort fan av den vuxna, lite bittra smaken som mörk choklad ger och tillsammans med min syrliga passionssorbet 

vegansk glutenfri chokladtårta
glutenfri enkel chokladtårta
Vegansk glutenfri chokladtårta

200 gram choklad (jag har använt en mörk sort av fin kvalitet)

1,5 dl kikärtsspad

3 msk neutral olja

1 dl potatismjöl

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad
  3. Vispa upp kikärtsspadet till det blir vitt och fast (du ska kunna vända skålen upp och ned utan att kikärtsspadet rör sig, då är det klart)
  4. Tillsätt oljan i den smälta chokladen
  5. Blanda i en tredjedel av kikärtsspadet i den smälta chokladen och blanda om
  6. Tillsätt resten av kikärtsspadet och blanda till en smet
  7. Sikta i potatismjölet i smeten och blanda tills du få en jämn klumpfri smet
  8. Häll upp smeten i en klädd springform som mäter 16-18 cm i diameter
  9. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-45 minuter (man får vara lite extra vaksam på kakan eftersom chokladen bränns lättare än kakao)
  10. Låt svalna något innan du plockar ur kakan ur formen

Jag serverade min chokladtårta med min syrliga passionssorbet, det gav en riktigt frisk touch till den mäktiga kakan!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

glutenfri chokladtårta recept

Kommentarer

3 svar till ”Vegansk glutenfri chokladtårta”

  1. Ser super ut, ska testa! Ska det inte vara något socker i, eller chokladen kanske räcker? Tänkte mer så den håller formen och så.

  2. Profilbild för Maria Engström
    Maria Engström

    Undrar också om det inte ska vara något socker i kakan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *