Den här äppelkakan är helt magisk och smakar riktigt gott av äpple, kanel och mandelmassa! Den är dessutom glutenfri.
Se på Youtube när jag bakar denna äppelkaka
Vegansk glutenfri äppelkaka
1,5 dl kikärtsspad
2 dl strösocker
2,5 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl neutral olja
50 gram mandelmassa
1 msk kanel
1 msk strösocker
2 st äpplen
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i kikärtsvispet
- Blanda i oljan tills du får en jämn klumpfri smet
- Häll upp smeten i en klädd springform som mäter 20 cm i diameter
- Skölja och skiva äpplena i skivor
- Tryck ned dem i smeten
- Riv mandelmassan och strö över äppelskivorna
- Avsluta med att pudra kanel och strösocker över hela kakan
- Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter
- Låt svalna och servera tillsammans med vaniljglass
Lämna ett svar