Veganska saffransbullar med kanelfyllning

Veganska saffransbullar med kanelfyllning är en kombination du sent kommer att glömma. Det här är nämligen julens bulle! Den är så smakrik och alldeles fantastiskt god!

Följ mig på

Instagram

Youtube

saffransbullar med kanel

saffran kanel recept

Veganska saffransbullar med kanelfyllning, ca 20 st bullar
Bulldeg

30 gram jäst

3 dl vatten

1 dl strösocker

1 gram (två paket) saffran

9 dl (540 gram) vetemjöl

100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

  1. Smula jästen i en bunke
  2. Värm vätskan till fingervarmt (38-39 grader) och blanda ned saffranet
  3. Tillsätt vätskan i jästen och blanda runt till den lösts upp sig
  4. Tillsätt strösocker och rör om
  5. Blanda i vetemjölet, lite i taget och knåda till en deg (detta kan göras för hand eller i maskin)
  6. Klicka i margarinet
  7. Fortsätt knåda degen tills den blivit fast och smidig
  8. Lägg ut degen på ett bakbord och låt den vila i 20 minuter under en handduk
Fyllning

150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

4 msk kanel

2 tsk vaniljsocker

1 dl farinsocker

0,5 dl strösocker

1 kram salt

  1. Mosa ihop alla ingredienser med en gaffel och låt stå i rumstemperatur
Sockerlag

1 dl strösocker

1 dl vatten

  1. Koka upp vatten och socker tills sockerkristallerna löst upp sig
  2. Dra av kastrullen från plattan och låt stå
Utbakning
  1. Dela på degen så du får två delar
  2. Kavla ut en delen deg till en rektangel (jag behöver inget mjöl eftersom degen är så elastisk men man kan mjöla bordet lätt om man vill)
  3. Bred på hälften av fyllningen
  4. Vik ihop degen långsida mot långsida och skär 1 cm tunna strimlor
  5. Ta 2-3 strimlor och snurra till en skruv
  6. Lägg skruven på bordet och bind ihop till en bulle (här kan du se hur jag gör)
  7. Lägg bullen på en plåt med bakplåtspapper och upprepa tills all deg har blivit till bullar
  8. Låt bullarna jäsa under handduk i 1,5 timmar
  9. Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme
  10. Pensla bullarna med sockerlagen
  11. Grädda bullarna, en plåt i taget, i 10-12 minuter
  12. Pensla ytterligare en gång med sockerlag och strö över pärlsocker
  13. Låt bullarna svalna på plåten