Inlägget innehåller annonslänk för Adtraction
Alltså WOW, min veganska crème brulée är verkligen helt galet god! Jag som aldrig varit särskilt förtjust i desserten känner att jag nu hittat en ny favorit!
I en icke vegansk crème brulée använder man äggula som stabiliseringsmedel och så bakar man av den i ugnen på svag värme i ett par timmar. Det momentet slipper vi i en vegansk crème brulée eftersom den stelnar själv i kylskåpet. Jag bränner av min crème brulée med en bruléebrännare som finns att köpa HÄR
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Vegansk créme brulée (2 portioner)
2 dl växtbaserad grädde
0,5 dl strösocker
1 krm vegegel
1 tsk vaniljpasta (finns i större matvarubutiker vid bakhyllan)
ev. en nypa gurkmeja för gulare färg
2 msk strösocker för att bränna av
Färska bär till dekoration
- Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning
- Låt puttra tills det börjar tjockna och dra av kastrullen från plattan
- Fördela krämen i två skålar och säll in i kylen i minst 4 timmar men helst över natten
- Strö över strösocker och bränn av med en bruléebrännare (finns att köpa billigt HÄR)
- Dekorera med färska bär
Lämna ett svar