Vegansk créme brulée

by on

Inlägget innehåller annonslänk för Adtraction

vegansk creme brulee

Alltså WOW, min veganska crème brulée är verkligen helt galet god! Jag som aldrig varit särskilt förtjust i desserten känner att jag nu hittat en ny favorit!

I en icke vegansk crème brulée använder man äggula som stabiliseringsmedel och så bakar man av den i ugnen på svag värme i ett par timmar. Det momentet slipper vi i en vegansk crème brulée eftersom den stelnar själv i kylskåpet. Jag bränner av min crème brulée med en bruléebrännare som finns att köpa HÄR

creme brulee vegan recept

Vegansk créme brulée (2 portioner)

2 dl växtbaserad grädde

0,5 dl strösocker

1 krm vegegel

1 tsk vaniljpasta (finns i större matvarubutiker vid bakhyllan)

ev. en nypa gurkmeja för gulare färg

2 msk strösocker för att bränna av

Färska bär till dekoration

  1. Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning
  2. Låt puttra tills det börjar tjockna och dra av kastrullen från plattan
  3. Fördela krämen i två skålar och säll in i kylen i minst 4 timmar men helst över natten
  4. Strö över strösocker och bränn av med en bruléebrännare (finns att köpa billigt HÄR)
  5. Dekorera med färska bär

creme brulee vegansk recept

You may also like

8 Comments
  1. Olga 5 månader ago

    Hej! Tack för receptet! En fråga bara, vad är vegegel? Jag bor i Tyskland så det kanske inte finns här. Är det liknande agar kanske?

    Reply
    • fridasvegobak 5 månader ago

      Hej! Ja, det är som agar agar och doseras lika 🙂

      Reply
  2. Helena 3 månader ago

    Hej!

    Vad använder du för grädde?

    /Helena

    Reply
    • Frida 3 månader ago

      Hej. Använder olika sorter. Välj den du gillar bäst 😊

      Reply
      • Helena 3 månader ago

        Okej! Är inne på att använda alpros vispgrädde men osäker på om den går att hetta upp? 🙂

        Reply
  3. Sigrid 3 månader ago

    Hej! Ska bli spännande att prova! Kan man använda agar agar istället för vegegel?

    Reply
    • Frida 3 månader ago

      Hej! När jag provbakat den här desserten har agar agar gett klumpar alla gånger så därför rekommenderar jag inte det 🙂

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.