Vegansk chokladmaräng

Vegansk chokladmaräng är en ljuvligt söt, chokladsmakande maräng i portionsformat som jag toppat med vispad grädde och färska jordgubbar! Marängen är krispig på utsidan och härligt seg på insidan. Den perfekta desserten om du frågar mig!

chokladpavlova

LADDA NED MIN APP ”VEGANSKA GODSAKER”

Annons

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Veganska chokladmaränger 6 portioner

75 gram kikärtsspad

180 gram/2 dl strösocker

12 gram/1 mask kakao

12 gram/1 msk majsstärkelse

1 tsk vaniljsocker

6 stycken muffinsformar

Topping

Vegansk vispgrädde

Färska bär

  1. Ställ ugnen på 120 grader över- och undervärme
  2. Vispa kikärtsspadet till ett fast skum. Vispa ned sockret lite i taget tills du får en fast marängsmet. Tillsätt övriga ingredienser och vispa snabbt ihop
  3. Klicka ut marängen i muffinsformarna och grädda marängen mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt dem sedan svalna helt i rumstemperatur (till hit kan du förbereda marängen dagen innan)
  4. Toppa marängerna med vispgrädde och färska bär innan servering

Annons

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk chokladmaräng”

  1. Hej!
    Ca hur många msk är 75g kikärtsspad? 🙂 Mvh fattig person utan våg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *