Vegansk chokladmaräng är en ljuvligt söt, chokladsmakande maräng i portionsformat som jag toppat med vispad grädde och färska jordgubbar! Marängen är krispig på utsidan och härligt seg på insidan. Den perfekta desserten om du frågar mig!
Följ mig på
Veganska chokladmaränger 6 portioner
75 gram kikärtsspad
180 gram/2 dl strösocker
12 gram/1 mask kakao
12 gram/1 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
6 stycken muffinsformar
Topping
Vegansk vispgrädde
Färska bär
- Ställ ugnen på 120 grader över- och undervärme
- Vispa kikärtsspadet till ett fast skum. Vispa ned sockret lite i taget tills du får en fast marängsmet. Tillsätt övriga ingredienser och vispa snabbt ihop
- Klicka ut marängen i muffinsformarna och grädda marängen mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt dem sedan svalna helt i rumstemperatur (till hit kan du förbereda marängen dagen innan)
- Toppa marängerna med vispgrädde och färska bär innan servering
Lämna ett svar