Vegansk vaniljpannacotta med lemoncurd

Den perfekta desserten för mig är söt och syrlig. Frisk att äta, förstår ni hur jag menar? Den här veganska vaniljpannacottan är len och söt, med små prickar av vaniljkorn. Tillsammans med lemoncurden som är så där syrlig så det nästan drar i käkarna blir den här desserten helt magiskt god!

vegansk pannacotta

vaniljpannacotta vegansk

Beställ min bok Veganska godsaker

Vegansk vaniljpannacotta med lemoncurd

Portioner: 4 stycken

Tid: 30 min + 2 timmar i kylskåp

Pannacotta

4 dl växtbaserad matlagningsgrädde

75 g/3/4 dl gelésocker

5 g/1 tsk vaniljpasta

Lemoncurd

2 st citroner

135 g/1 1/2 dl strösocker

30 g/1/2 dl vetemjöl (går att byta mot majsstärkelse)

1 dl vatten

50 g mjölkfritt margarin

Topping

Färska bär

Vegansk vit choklad, riven

Blanda alla ingredienser till pannacottan i en kastrull och koka upp. Låt puttra i ca 1 minut och häll sedan upp krämen i 4 st glas. Ställ in i kylskåpet så de stelnar. Pressa ut saften ur citronerna och ställ åt sidan. Blanda socker och mjöl i en kastrull. Sila ned citronsaften i kastrullen så du slipper eventuella bitar och tillsätt vatten. Koka upp under omrörning tills du får en tjock kräm. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet tills det smält samman med krämen. Låt svalna. När lemoncurden svalnat fördelar du den över vaniljpannacottan och ställer in i kylskåpet fram till servering.

 

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk vaniljpannacotta med lemoncurd”

  1. Profilbild för Hannas krypin
    Hannas krypin

    Mm, jag är svag för pannacotta med och med lemoncurd till låter det helt klart oslagbart!

    http://hannafialotta.blogg.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *