Den perfekta desserten för mig är söt och syrlig. Frisk att äta, förstår ni hur jag menar? Den här veganska vaniljpannacottan är len och söt, med små prickar av vaniljkorn. Tillsammans med lemoncurden som är så där syrlig så det nästan drar i käkarna blir den här desserten helt magiskt god!
Beställ min bok Veganska godsaker
Vegansk vaniljpannacotta med lemoncurd
Portioner: 4 stycken
Tid: 30 min + 2 timmar i kylskåp
Pannacotta
4 dl växtbaserad matlagningsgrädde
75 g/3/4 dl gelésocker
5 g/1 tsk vaniljpasta
Lemoncurd
2 st citroner
135 g/1 1/2 dl strösocker
30 g/1/2 dl vetemjöl (går att byta mot majsstärkelse)
1 dl vatten
50 g mjölkfritt margarin
Topping
Färska bär
Vegansk vit choklad, riven
Blanda alla ingredienser till pannacottan i en kastrull och koka upp. Låt puttra i ca 1 minut och häll sedan upp krämen i 4 st glas. Ställ in i kylskåpet så de stelnar. Pressa ut saften ur citronerna och ställ åt sidan. Blanda socker och mjöl i en kastrull. Sila ned citronsaften i kastrullen så du slipper eventuella bitar och tillsätt vatten. Koka upp under omrörning tills du får en tjock kräm. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet tills det smält samman med krämen. Låt svalna. När lemoncurden svalnat fördelar du den över vaniljpannacottan och ställer in i kylskåpet fram till servering.
Lämna ett svar