Veganska kanelbullebiskvier

Veganska kanelbullebiskvier är en god variant på kanelbullar, perfekt till kanelbullens dag eller till den som vill ha en liten twist på sin favoritbulle! I mandelbottnarna återfinns kardemumma, som i bulldegen och fyllningen består av en kanelkräm med mandelmassa. Biskvierna är sedan doppade i choklad. Helt magiskt om du frågar mig!

kanelbullebiskvier recept

kanelbullebiskvier vegan

Veganska kanelbullebiskvier (8 stycken)

2 dl mandelmjöl

2 dl florsocker

2 msk vatten

2 tsk mortlad kardemumma

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda alla ingredienser utom kardemumma i en skål till en kletig massa
  3. Plocka ut hälften av mandelmassan och ställ undan så länge
  4. Krydda den andra hälften mandelmassa med kardemumma och häll upp i en spritspåse
  5. Spritsa ut 8 stycken runda cirklar som är cirka 5 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper
  6. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter
  7. Låt svalna helt på plåten innan du plockar dem
Kanelfyllning

75 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1/2 satsen mandelmassa (det du sparade undan från bottnarna)

0,5 dl farinsocker

0,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

Kanel efter smak (jag har haft i 3-4 matskedar)

  1. Mosa ihop alla ingredienser till en slät massa
  2. Lägg en klick fyllning på en biskvibotten och forma den lite toppigt
  3. Upprepa på alla biskvier
  4. Ställ in biskvierna i frysen en stund så de blir genomkalla
Chokladtopping

200 gram choklad (vit, ljus eller mörk bestämmer du själv)

2 tsk kokosolja

Pärlsocker

  1. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och blanda i kokosoljan
  2. Doppa de genomkalla biskvierna i chokladen och låt den stelna något men inte helt
  3. Strö över pärlsocker och låt sedan stelna helt