Veganska kanelbullebiskvier är en god variant på kanelbullar, perfekt till kanelbullens dag eller till den som vill ha en liten twist på sin favoritbulle! I mandelbottnarna återfinns kardemumma, som i bulldegen och fyllningen består av en kanelkräm med mandelmassa. Biskvierna är sedan doppade i choklad. Helt magiskt om du frågar mig!
Veganska kanelbullebiskvier (8 stycken)
2 dl mandelmjöl
2 dl florsocker
2 msk vatten
2 tsk mortlad kardemumma
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla ingredienser utom kardemumma i en skål till en kletig massa
- Plocka ut hälften av mandelmassan och ställ undan så länge
- Krydda den andra hälften mandelmassa med kardemumma och häll upp i en spritspåse
- Spritsa ut 8 stycken runda cirklar som är cirka 5 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper
- Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter
- Låt svalna helt på plåten innan du plockar dem
Kanelfyllning
75 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
1/2 satsen mandelmassa (det du sparade undan från bottnarna)
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Kanel efter smak (jag har haft i 3-4 matskedar)
- Mosa ihop alla ingredienser till en slät massa
- Lägg en klick fyllning på en biskvibotten och forma den lite toppigt
- Upprepa på alla biskvier
- Ställ in biskvierna i frysen en stund så de blir genomkalla
Chokladtopping
200 gram choklad (vit, ljus eller mörk bestämmer du själv)
2 tsk kokosolja
Pärlsocker
- Smält chokladen i micro eller över vattenbad och blanda i kokosoljan
- Doppa de genomkalla biskvierna i chokladen och låt den stelna något men inte helt
- Strö över pärlsocker och låt sedan stelna helt










Lämna ett svar