Veganska biskvier med passionsfrukt

Biskvier är enklare att baka än man tror och smaksättningarna är oändliga! Jag har smaksatt dessa med passionsfrukt som ger en härligt sötsyrlig smak och en fin gul färg.

passionsbiskvier1

Följ mig på Instagram

Tips

När man gör ”smör”kräm gäller det att ha lite tålamod. Det är lätt hänt att krämen skär sig, men det fina med smörkräm är att den går att rädda! Först och främst behöver du använda rumsvarma ingredienser så ställ fram margarinet i några timmar innan du ska baka. När du vispar margarin och florsocker kommer du få en kräm, Passionsfrukten kommer göra att krämen delar sig lite, men bara fortsätt vispa och vispa tills krämen går ihop. Om du har stora problem så tar du 1/3 av krämen och värmer i micron, sen vispar du ned den tills krämen blir kall igen!

biskvier med passionsfrukt

Veganska biskvier med passionsfrukt

Portioner: 12 stycken

Tid: 2 timmar

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Biskvibottnar

100 g mandelmjöl

60 g florsocker

45 g/3 msk kikärtsspad

25 g mjölkfritt margarin

”Smör”kräm

200 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt

120 g/2 dl florsocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

5 st kuber fryst passionsfrukt (finns vid de frysta bären i större matvarubutiker)

1 krm salt

Topping

200 g vegansk vit choklad

1/2 tsk kokosolja

20 g vegansk ljus choklad

Gör så här

Biskvibottnar: Mixa alla ingredienser till bottnarna i en mixer. Häll upp i en spritspåse och spritsa ut cirklar som mäter ungefär 3 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10-11 minuter. Låt bottnarna svalna på plåten

”Smör”kräm: Dela margarinet i mindre bitar och vispa ihop tillsammans med florsocker och vaniljsocker tills du får en fluffig kräm. Vispa i minst 5 minuter. Tina passionsfrukten och sila ned saften i skålen med ”smör”kräm (du kan använda kärnorna också). Vispa igen tills krämen blir fluffig. Häll upp krämen i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna. Forma krämen med hjälp av en liten spatel eller matkniv så du får dem så där toppiga. Ställ in biskvierna i kylskåpet i 1 timme.

Garnering: Smält den vita chokladen och kokosoljan på låg värme i micron eller över ett vattenbad. Häll chokladen i ett mindre glas där biskvin går att doppa. Stick en kniv i botten av biskvin och doppa den i chokladen. Låt chokladen rinna av lite och placera biskvin på ett bakplåtspapper till chokladen stelnat. Smält den ljusa chokladen och häll upp i en spritspåse. Ringla den ljusa chokladen över biskvierna. Låt chokladen stelna helt.

Biskvierna går att förvara i kylskåpet i upp till 5 dagar eller i frys i upp till 3 månader.