Veganska biskvier med blåbär

Blåbär är ju ett helt fantastiskt bär som passar i de flesta bakverk. Lika så i biskvier! Denna biskvi smakar mandel, blåbär och vit choklad. En ljuvlig kombination!

biskvier med blåbär

Tips
När man gör ”smör”kräm gäller det att ha lite tålamod. Det är lätt hänt att krämen skär sig, men det fina med smörkräm är att den går att rädda! Först och främst behöver du använda rumsvarma ingredienser så ställ fram margarinet i några timmar innan du ska baka. När du vispar margarin och florsocker kommer du få en kräm, Passionsfrukten kommer göra att krämen delar sig lite, men bara fortsätt vispa och vispa tills krämen går ihop. Om du har stora problem så tar du 1/3 av krämen och värmer i micron, sen vispar du ned den tills krämen blir kall igen!

biskvier med blåbär

Veganska biskvier med blåbär

Portioner: 12 stycken

Tid: 2 timmar

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Biskvibottnar

100 g mandelmjöl

60 g florsocker

45 g/3 msk kikärtsspad

25 g mjölkfritt margarin

”Smör”kräm

200 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt

120 g/2 dl florsocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

1 dl frysta blåbär

1 krm salt

Topping

200 g vegansk vit choklad

1/2 tsk kokosolja

20 g vegansk ljus choklad

Gör så här

Biskvibottnar: Mixa alla ingredienser till bottnarna i en mixer. Häll upp i en spritspåse och spritsa ut cirklar som mäter ungefär 3 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10-11 minuter. Låt bottnarna svalna på plåten

”Smör”kräm: Dela margarinet i mindre bitar och vispa ihop tillsammans med florsocker och vaniljsocker tills du får en fluffig kräm. Vispa i minst 5 minuter. Tina blåbären och sila ned saften i skålen med ”smör”kräm. Vispa igen tills krämen blir fluffig. Häll upp krämen i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna. Forma krämen med hjälp av en liten spatel eller matkniv så du får dem så där toppiga. Ställ in biskvierna i kylskåpet i 1 timme.

Garnering: Smält den vita chokladen och kokosoljan på låg värme i micron eller över ett vattenbad. Häll chokladen i ett mindre glas där biskvin går att doppa. Stick en kniv i botten av biskvin och doppa den i chokladen. Låt chokladen rinna av lite och placera biskvin på ett bakplåtspapper. Riv den ljusa chokladen med en osthyvel eller på den grova sidan på rivjärnet och strö över biskvierna innan chokladen stelnat helt. Nu låter du chokladen stelna innan du förflyttar biskvierna.

Biskvierna går att förvara i kylskåpet i upp till 5 dagar eller i frys i upp till 3 månader.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *