Veganska chokladbolsspöken är en riktig partyfixare inför halloween. De spöklika chokladbollarna har smaker alla i sällskapet känner igen med en annan finish än pärlsocker eller kokos. Jag har nämligen täckt chokladbollarna med en marsipankappa och målat dit ögon och mun med smält choklad. Väldigt enkelt!
FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR MER TIPS, TRIX OCH INSPIRATION TILL VÄXTBASERAD BAKNING @fridasvegobak
Veganska chokladbollsspöken (10 stycken stora)
100 gram mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn
2 msk kallt, starkt kaffe
1 krm salt
- Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en chokladbolssmet
- Rulla 10 stycken ganska stora chokladbollar och ställ in dem i kylskåpet så de stelnar
400 gram vit marsipan
20 gram mörk choklad
- Kavla ut marsipanen tunt och tryck ut stora cirklar (jag använde ovansidan på en skål)
- Lägg marsipanen som ett täcke över chokladollen och tryck till vecken lite så det ser ut som ett spöke
- Smält chokladen i micro eller över vattenbad och häll i en spritspåse
- Klipp ett litet hål längst ut på påsen och spritsa ut två ögon och mun på spöket, låt stelna
TIPS – du kan sätta chokladbollsspökena på en pinne så det blir som en klubba, de är lättare att förvara dem
Lämna ett svar