ANNONS

Kladdkaka med cookiedough

/

Kakdeg

75 gram mjölkfritt margarin
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt
40 gram mörk eller ljus choklad

1. Vispa margarin, farinsocker och strösocker till en kladdig massa
2. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda eller vispa på låg hastighet till en klumpfri deg
3. Hacka chokladen och vänd i smeten
4. Plocka fram en form (20x30cm) och lägg i ett bakplåtspapper
5. Platta ut kakdegen i formen

Kladdkaka
2 dl vetemjöl
0,5 dl farinsocker
0.75 dl strösocker
0,5 dl kakao
1 dl neutral olja
1 dl iKaffe
1 tsk bakpulver
En nypa salt

1. Blanda alla torra ingredienser
2. Tillsätt olja och iKaffe och blanda till en klumpfri smet
3. Häll smeten över kakdegen
4. Grädda i ugnen på 175 grader i 22-24 minuter

Topping
40 gram fint hackad mörk choklad

1. Toppa kakan med den hackade chokladen direkt när den kommer ut från ugnen. Då kommer chokladen först hinna smälta och sedan stelna i takt med att kakan svalnar.

Servera gärna kladdkakan med kakdeg lite ljummen, med en kula vaniljglass eller ät den som den är.

TIPS – kakan går att frysa och ta upp när tillfälle ges

7
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00