Fullkornsfrallor med havre

Fullkornsfrallor med havre är det bästa man kan äta till frukost. Särskilt när de är nybakat! Jag tycker att höjden av lyx är nybakat bröd och jag går gärna upp tidigt en helgmorgon för att förbereda gott bröd.

fullkornsfrallor med havre

Följ mig på

Instagram

Youtube

Facebook

Fullkornsfrallor med havre

30 gram färsk jäst

3 dl vatten

1 dl neutral olja

0,5 dl ljus sirap

3 dl vetemjöl

4 dl fullkornsvetemjöl

2 dl havregryn

0,5 tsk salt

(1 msk sirap och vatten till pensling)

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt 39 grader varmt vatten. Blanda om tills jästen smält
  2. Tillsätt olja och sirap och blanda
  3. Blanda i vetemjölet med en slev eller stabil ballongvisp
  4. Nu går jag över till att använda min assistent men har du en elvisp med degkrokar går det också bra. Du kan även fortsätta göra degen för hand
  5. Tillsätt fullkonsvetemjöl och havregryn lite i taget tills du får en jämn deg. Häll till sist i saltet och knåda degen i minst tio minuter
  6. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila i 20 minuter
  7. Knåda til degen något och dela den i 10 bitar som du rullar till bullar
  8. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 1-1.5h
  9. Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme
  10. Blanda sirap och vatten som du penslar över bullarna och strö över lite havregryn
  11. Grädda dina fullkornsfrallor med havre mitt i ugnen i 12-14 minuter

fullkornsfrallor med havre