Vegansk kladdkaka i långpanna är en seg, kladdig, chokladeg kladdkaka som är bakad i en långpanna på 30×40 cm. Bli inte orolig över hur mycket ingredienser är, tänk på att det blir 35 bitar!
Det passar utmärkt att baka en vegansk kladdkaka i långpanna när du ska bjuda in till kalas eller fest. När du behöver fylla frysen med bakverk eller när du av någon annan anledning behöver baka till många! Dessutom är kladdkaka alltid ett säkert kort, de flesta gillar nämligen det här bakverket.
Följ mig på
Vegansk kladdkaka i långpanna
250 gram mjölkfritt margarin
6 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
3 dl kakao
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 dl bönspad
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 tsk salt
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en stor kastrull och rör sedan ned övriga ingredienser där i tills du får en jämn, klumpfri smet
- Placera ett bakplåtspapper i en långpanna (30x40cm) och bred ut smeten där i
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Kladdkakan ska vara fast i kanterna och vobblig i mitten när du plockar ut den ur ugnen
- Låt kladdkakan bli helt kall innan du skär den i 35 bitar
TIPS – om du ska frysa in kladdkakan ka du riva av små bitar av bakplåtspapper och lägga mellan varje bit kladdkaka, på så sätt kommer de inte klibba ihop
Lämna ett svar