ANNONS

Vegansk pepparkakscheesecake med choklad

/

Vegansk pepparkakscheesecake med choklad är en riktigt god dessert i juletider! Den innehåller nämligen inte bara en sorts choklad utan två, både vit och mörk. Galet gott! Alla vet väl att choklad och papperkaka är en dunderhit?

vegansk pepparkakscheesecake

pepparkakscheesecake vegan

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Vegansk pepparkakscheesecake med choklad

Botten

150 gram pepparkakor

75 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa kakorna till smulor
  2. Smält margarinet och blanda ned det i kaksmulorna
  3. Tryck ut bottnen i en rund form (jag har DEN HÄR, men det går också bra med en springform á 20 cm i diameter)
  4. Ställ in i frysen
Vit choklad-lager

200 gram växtbaserad färskost

2 dl växtbaserad vispgrädde

1-2 tsk pepparkakskryddor

0,5 dl florsocker

100 gram vegansk vit choklad

  1. Vispa färskost och grädde fluffigt
  2. Vispa i florsockret och kryddorna
  3. Smält chokladen och blanda ned den i smeten
  4. Bred ut smeten som ett första lager i formen och ställ återigen in i frysen
Mörk choklad-lager

200 gram växtbaserad färskost

2 dl växtbaserad vispgrädde

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

80 gram mörk choklad

  1. Vispa färskost och grädde fluffigt
  2. Vispa i florsocker och vaniljsocker
  3. Smält chokladen och blanda ned den i smeten
  4. Bred över smeten som ett andra lager i formen och ställ sedan in i frysen i minst 4 timmar
Garnering

100 gram mörk choklad

2 tsk kokosolja

4 stycken pepparkakor

  1. Smält chokladen över vattenbad eller i micron
  2. Blanda i kokosoljan tills den smält
  3. Bred ut chokladen över cheesecaken
  4. Krossa några pepparkakor med näven och strö dem över chokladen
  5. Låt din cheesecake stå framme i 30 minuter innan du serverar den

cheesecake vegan

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00