ANNONS

Vegansk saffranskaka

/

I annonssamarbete med dr. Oetker

vegansk saffranskaka

Det har saknats en riktigt saftig, segt kladdig, vegansk saffranskaka hos mig de senaste jularna. Nu kommer jag inte sakna den mer, för detta är ett av de godaste julbakverken jag någonsin smakat!

Med dr. Oetker SAFFRANSAROM blir den här veganska saffranskakan helt magisk! Eftersom saffransaromen är utdragen i alkohol kommer både färg och smak fram på ett helt fantastiskt sätt. En flaska innehåller 2 matskedar saffransarom vilket motsvarar 1 gram saffran (2 påsar). Läs med på dr. Oetkers hemsida HÄR

Vegansk saffranskaka (9 bitar)

Tid: 40 minuter varav 25 i ugnen

1,5 dl kikärtsspad (vattnet från ett tetrapack kokta kikärtor)

3,5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker (med äkta vanilj)

0,5 tsk salt

1 msk dr. Oetker saffransarom

1 dl neutral olja

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Vispa kikärtsspad vitt och skummigt
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i kikärtsvispet
  4. Tillsätt saffransarom och olja
  5. Blanda till en jämn, klumpfri smet
  6. Häll smeten i en kvadratisk form (25x25cm) täckt i bakplåtspapper
  7. Grädda saffranskakan mitt i ugnen i ca 25 minuter
  8. Låt din saftiga saffranskaka svalna innan du skär den i 9 bitar

Vegansk saffranskaka går utmärkt att förvara i både kylskåp och frys

6
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00