Veganska saffranssnittar med mandel är en utsökt småkaka att baka till jul! Med sin tydliga saffranssmak tillsammans med mandelmjölet blir den så där oemotståndligt god.
Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning @fridasvegobak
Veganska saffranssnittar med mandel, ca 16 stycken
0,5 gram saffran + 1 tsk citronsaft eller whisky
150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
En nypa salt
- Blanda saffran med citron eller whisky i ett litet glas och låt det stå och dra i minst 10 minuter
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa mjölkfritt margarin, strösocker ljus sirap och vaniljsocker vitt och poröst
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i margarinvispet
- Tillsätt till sist saffranen och knåda ihop till en gul deg
- Kyl degen i 30 minuter i kylskåp
- Dela degen i två delar och rulla ut till två längder
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med händerna
- Grädda längderna mitt i ugnen i cirka 15 minuter
- Strö över strösocker och dela längderna i snittar när de fortfarande är varma och låt dem sedan svalna helt på plåten
Lämna ett svar