Vegansk filodegspaj med äpple och mandeltosca

Vegansk filodegspaj med äpple och mandeltosca är en riktig utsökt dessert! Den fullkomligt smälter i munnen med underbara smaker och färger. Jag älskar den här pajen och kommer bjuda på den vid många tillfällen framöver!

filodegspaj dessert

filodegspaj med äpple

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Vegansk filodegspaj med äpple och mandeltosca
Botten

6 ark filodeg

50 gram mjölkfritt margarin

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Smält margarinet i en kastrull
  3. Placera ett ark filodeg i en springor (20 cm i diameter) och pensla med margarin. Upprepa tills du får sex lager filodeg och ställ sedan formen åt sidan
  4. Låt margarinet i kastrullen stå kvar på plattan
Äppelkompott

5 stycken små äpplen (3 stycken stora)

3 msk farinsocker

1-2 msk malen kanel

2 tsk vaniljsocker

  1. Sklj och dela äpplena i små tärningar
  2. Lägg i äpplena i kastrullen med margarin och låt dem steka mjuka, utan att ta färg
  3. Tillsätt socker, kanel och vaniljsocker i kastrullen och rör om tills sockret smält
  4. Fyll pajskalet med äpplena
Mandeltosca

1,5 dl ljus sirap

1 msk vetemjöl

0,5 dl strösocker

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

2 tsk vaniljsocker

En nypa salt

100 gram mandelspån

  1. Koka upp alla ingredienser utom mandelspånen i en kastrull och låt puttra i 7 minuter
  2. Dra av kastrullen från plattan och blanda i mandelspånen
  3. Bred försiktigt över mandeltoscan över äpplena i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i 12-15 minuter
  4. Låt svalna något och servera direkt med växtbaserad vaniljglass

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk filodegspaj med äpple och mandeltosca”

  1. Profilbild för Anna holmér
    Anna holmér

    Underbara recept! Jag älskar din instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *