Vegansk filodegspaj med äpple och mandeltosca är en riktig utsökt dessert! Den fullkomligt smälter i munnen med underbara smaker och färger. Jag älskar den här pajen och kommer bjuda på den vid många tillfällen framöver!
Följ mig på
Vegansk filodegspaj med äpple och mandeltosca
Botten
6 ark filodeg
50 gram mjölkfritt margarin
- Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
- Smält margarinet i en kastrull
- Placera ett ark filodeg i en springor (20 cm i diameter) och pensla med margarin. Upprepa tills du får sex lager filodeg och ställ sedan formen åt sidan
- Låt margarinet i kastrullen stå kvar på plattan
Äppelkompott
5 stycken små äpplen (3 stycken stora)
3 msk farinsocker
1-2 msk malen kanel
2 tsk vaniljsocker
- Sklj och dela äpplena i små tärningar
- Lägg i äpplena i kastrullen med margarin och låt dem steka mjuka, utan att ta färg
- Tillsätt socker, kanel och vaniljsocker i kastrullen och rör om tills sockret smält
- Fyll pajskalet med äpplena
Mandeltosca
1,5 dl ljus sirap
1 msk vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
2 tsk vaniljsocker
En nypa salt
100 gram mandelspån
- Koka upp alla ingredienser utom mandelspånen i en kastrull och låt puttra i 7 minuter
- Dra av kastrullen från plattan och blanda i mandelspånen
- Bred försiktigt över mandeltoscan över äpplena i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i 12-15 minuter
- Låt svalna något och servera direkt med växtbaserad vaniljglass
Lämna ett svar