Kanelcookie-paj med äpple

Kanelcookie-paj med äpple är en ljuvligt god paj med kakdeg, chokladknappar, kanel och äpple. En riktigt trevlig äppelpaj med extra allt skulle man kunna säga!

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Kanelcookie-paj med äpple

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

3 msk kikärtsspad

1 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

1 msk kanel

75 gram mörka chokladknappar

2-3 stycken röda äpplen

Flingsalt

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa ihop margarin, strösocker, farinsocker, vaniljsocker, kanel och salt
  3. Tillsätt kikärtsspadet och vispa på hög hastighet tills det precis gått ihop med smeten
  4. Vänd med slickepott i bakpulver och vetemjöl tills du får en kakdeg
  5. Tillsätt 50 gram av chokladknapparna och blanda om tills de fördelat sig jämt i kakdegen
  6. Skiva äpplena och fördela dem jämnt i en pajform (23cm i diameter). Klicka över kakdegen och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter
  7. När du plockar ut pajen ur ugnen strör du över resterande del av chokladen och lite flingsalt. Låt pajen svalna i rumstemperatur