I samarbete med Carlshamn mejeri har jag tagit fram ett galet gott recept på vegansk pepparkaksfudge som smälter i munnen, varje tugga man tar! Så otroligt gott så jag nästan smäller av.
Följ mig på
Vegansk pepparkaksfudge
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl växtbaserad grädde (mat)
2 krm salt
2 tsk pepparkakskryddor
50 gram Carlshamn mjölkfria bakmargarin
100 gram vegansk ljus choklad
3 stycken veganska pepparkakor
- Koka sirap, socker, grädde, salt och pepparkakskryddor i en kastrull tills det blir en kola med temperaturen 125 grader. Det tar 30-40 minuter. Rör om då och då
- När kolan är färdig drar du av kastrullen från plattan och tillsätter margarin och choklad. Rör tills det smält samman med kolan
- Klä en avlång form (10x25cm) med bakplåtspapper och häll ned din veganska pepparkaksfudge där i
- Bryt pepparkakorna och strö dem över din fudge och ställ in formen i kylskåpet i minst 4 timmar för att stelna
- Skär i munsbitar och servera
Vegansk pepparkaksfudge går att frysa
Lämna ett svar