Vegansk pepparkaksfudge

I samarbete med Carlshamn mejeri har jag tagit fram ett galet gott recept på vegansk pepparkaksfudge som smälter i munnen, varje tugga man tar! Så otroligt gott så jag nästan smäller av.

pepparkaksfudge2

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Vegansk pepparkaksfudge

1,5 dl ljus sirap

1,5 dl strösocker

1,5 dl växtbaserad grädde (mat)

2 krm salt

2 tsk pepparkakskryddor

50 gram Carlshamn mjölkfria bakmargarin

100 gram vegansk ljus choklad

3 stycken veganska pepparkakor

  1. Koka sirap, socker, grädde, salt och pepparkakskryddor i en kastrull tills det blir en kola med temperaturen 125 grader. Det tar 30-40 minuter. Rör om då och då
  2. När kolan är färdig drar du av kastrullen från plattan och tillsätter margarin och choklad. Rör tills det smält samman med kolan
  3. Klä en avlång form (10x25cm) med bakplåtspapper och häll ned din veganska pepparkaksfudge där i
  4. Bryt pepparkakorna och strö dem över din fudge och ställ in formen i kylskåpet i minst 4 timmar för att stelna
  5. Skär i munsbitar och servera

Vegansk pepparkaksfudge går att frysa

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *