Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås

by on

Inlägget innehåller annonslänkar

Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås är på riktigt det godaste jag bakat. En riktigt saftig muffins toppad med den godaste av chokladkrämer och sedan fylld med kolasås. Alltså, ni hör ju!

veganska chokladmuffins

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås
Muffins

1,5 dl kikärtsspad (eller annat bönspad)

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad dryck

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa bönspad och strösocker vitt och poröst (men inte till en maräng)
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd om
  4. Smält margarinet och växtdrycken och blanda ned det i smeten
  5. Fyll 10 stycken muffinsformar med smeten (jag använder en glasskopa (klick) till det, då blir det jämnt och mindre kladdigt)
  6. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15-20 minuter
  7. Låt svalna helt på galler (klick)
Chokladsmörkräm

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarm)

2 dl växtbaserad vispgrädde (rumsvarm)

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

100 gram mörk choklad

  1. Vispa upp grädden fast
  2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop
  3. Smält chokladen och ringla ned den i en tunn stråle i grädden samtidigt som du vispar
  4. Klicka i lite margarin i taget samtidigt som du vispar ihop till en smörkräm
  5. Häll upp smörkrämen i en spritspåse med tyll och spritsa krämen på de avsvalnade muffinsarna
  6. Gröp ur ett litet hål
Kolasås

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl strösocker

0,5 dl växtbaserad grädde

1 krm salt

2 tsk vaniljsocker

  1. Lägg alla ingredienser i en skål och koka till en kolasås på 118-120 grader
  2. Låt svalna och fyll sedan groparna i chokladsmörkrämen med kolasåsen
  3. Toppa med flingsalt

You may also like

4 Comments
  1. Anahita 3 månader ago

    HEJ! Jag försöker vispa grädden fast men det går inte. Kan det vara för att den är rumsvarm? Du skrev det nämligen i receptet men av erfarenhet vet jag att grädde måste vara kall för att kunna vispas upp?

    Reply
    • Frida 2 månader ago

      Det borde gå bra att vispa den ändå! Men all växtbaserad grädde går inte att vispa, den måste vara vispbar 😊

      Reply
  2. Pernilla 2 veckor ago

    Hej, detta ser jättegott ut och vill gärna baka med min dotter. Men, vet du vad jag kan ersätta vetemjölet med så att dem både är fria från vete/gluten/nötter? 🙂 Samt, hur får jag tag i kiksärtsspad? 🙂

    Mvh Pernilla

    Reply
    • Frida 1 vecka ago

      Hej! Ersätt vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix, jag brukar använda Leilas blå. Kikärtsspad får du enklast genom att tömma en burk konserverade kikärtor!

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.