Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås

Inlägget innehåller annonslänkar

Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås är på riktigt det godaste jag bakat. En riktigt saftig muffins toppad med den godaste av chokladkrämer och sedan fylld med kolasås. Alltså, ni hör ju!

veganska chokladmuffins

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås
Muffins

1,5 dl kikärtsspad (eller annat bönspad)

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad naturell yoghurt

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa bönspad och strösocker vitt och poröst (men inte till en maräng)
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd om
  4. Smält margarinet och blanda med tillsammans med yoghurten i smeten
  5. Fyll 10 stycken muffinsformar med smeten (jag använder en glasskopa (klick) till det, då blir det jämnt och mindre kladdigt)
  6. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15-20 minuter
  7. Låt svalna helt på galler (klick)
Chokladsmörkräm

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarm)

2 dl växtbaserad vispgrädde (rumsvarm)

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

100 gram mörk choklad

  1. Vispa upp grädden fast
  2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop
  3. Smält chokladen och ringla ned den i en tunn stråle i grädden samtidigt som du vispar
  4. Klicka i lite margarin i taget samtidigt som du vispar ihop till en smörkräm
  5. Häll upp smörkrämen i en spritspåse med tyll och spritsa krämen på de avsvalnade muffinsarna
  6. Gröp ur ett litet hål
Kolasås

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl strösocker

0,5 dl växtbaserad grädde

1 krm salt

2 tsk vaniljsocker

  1. Lägg alla ingredienser i en skål och koka till en kolasås på 118-120 grader
  2. Låt svalna och fyll sedan groparna i chokladsmörkrämen med kolasåsen
  3. Toppa med flingsalt

Kommentarer

2 svar till ”Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås”

  1. HEJ! Jag försöker vispa grädden fast men det går inte. Kan det vara för att den är rumsvarm? Du skrev det nämligen i receptet men av erfarenhet vet jag att grädde måste vara kall för att kunna vispas upp?

  2. Hej! Ersätt vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix, jag brukar använda Leilas blå. Kikärtsspad får du enklast genom att tömma en burk konserverade kikärtor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *