Din varukorg är för närvarande tom!
Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås
Inlägget innehåller annonslänkar
Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås är på riktigt det godaste jag bakat. En riktigt saftig muffins toppad med den godaste av chokladkrämer och sedan fylld med kolasås. Alltså, ni hör ju!
Följ mig på
Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås
Muffins
1,5 dl kikärtsspad (eller annat bönspad)
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
100 gram mjölkfritt margarin
1 dl växtbaserad naturell yoghurt
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa bönspad och strösocker vitt och poröst (men inte till en maräng)
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd om
- Smält margarinet och blanda med tillsammans med yoghurten i smeten
- Fyll 10 stycken muffinsformar med smeten (jag använder en glasskopa (klick) till det, då blir det jämnt och mindre kladdigt)
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15-20 minuter
- Låt svalna helt på galler (klick)
Chokladsmörkräm
100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarm)
2 dl växtbaserad vispgrädde (rumsvarm)
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 gram mörk choklad
- Vispa upp grädden fast
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop
- Smält chokladen och ringla ned den i en tunn stråle i grädden samtidigt som du vispar
- Klicka i lite margarin i taget samtidigt som du vispar ihop till en smörkräm
- Häll upp smörkrämen i en spritspåse med tyll och spritsa krämen på de avsvalnade muffinsarna
- Gröp ur ett litet hål
Kolasås
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
0,5 dl växtbaserad grädde
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
- Lägg alla ingredienser i en skål och koka till en kolasås på 118-120 grader
- Låt svalna och fyll sedan groparna i chokladsmörkrämen med kolasåsen
- Toppa med flingsalt
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
2 svar till ”Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås”
-
HEJ! Jag försöker vispa grädden fast men det går inte. Kan det vara för att den är rumsvarm? Du skrev det nämligen i receptet men av erfarenhet vet jag att grädde måste vara kall för att kunna vispas upp?
-
Hej! Ersätt vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix, jag brukar använda Leilas blå. Kikärtsspad får du enklast genom att tömma en burk konserverade kikärtor!
Lämna ett svar