Inlägget innehåller annonslänkar
Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås är på riktigt det godaste jag bakat. En riktigt saftig muffins toppad med den godaste av chokladkrämer och sedan fylld med kolasås. Alltså, ni hör ju!


Följ mig på
Veganska chokladmuffins med chokladsmörkräm och kolasås
Muffins
1,5 dl kikärtsspad (eller annat bönspad)
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
100 gram mjölkfritt margarin
1 dl växtbaserad naturell yoghurt
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa bönspad och strösocker vitt och poröst (men inte till en maräng)
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd om
- Smält margarinet och blanda med tillsammans med yoghurten i smeten
- Fyll 10 stycken muffinsformar med smeten (jag använder en glasskopa (klick) till det, då blir det jämnt och mindre kladdigt)
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15-20 minuter
- Låt svalna helt på galler (klick)
Chokladsmörkräm
100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarm)
2 dl växtbaserad vispgrädde (rumsvarm)
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 gram mörk choklad
- Vispa upp grädden fast
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop
- Smält chokladen och ringla ned den i en tunn stråle i grädden samtidigt som du vispar
- Klicka i lite margarin i taget samtidigt som du vispar ihop till en smörkräm
- Häll upp smörkrämen i en spritspåse med tyll och spritsa krämen på de avsvalnade muffinsarna
- Gröp ur ett litet hål
Kolasås
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
0,5 dl växtbaserad grädde
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
- Lägg alla ingredienser i en skål och koka till en kolasås på 118-120 grader
- Låt svalna och fyll sedan groparna i chokladsmörkrämen med kolasåsen
- Toppa med flingsalt

Lämna ett svar