Veganska hallon- och kardemummamuffins

Ett gäng härligt fluffiga muffins med mycket smak av hallon och kardemumma. En alldeles perfekt kombination för fikastunden!

veganska hallon kardemummamuffins1

Veganska hallon- och kardemummamuffins

Portioner: 12 stycken

Tid: 40 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Smul

25 g mjölkfritt margarin

30 g/1/2 dl vetemjöl

13 g/1 msk strösocker

Muffins

1 1/2 dl kikärtsspad

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

10 g/2 tsk bakpulver

2 msk mortlad kardemumma

3 g/1/2 tsk salt

1 dl neutral olja

1 dl växtbaserad dryck

200 g frysta hallon

12 stycken muffinsformar

Gör så här

Börja med smulet och nyp ihop alla ingredienser till det och ställ åt sidan. Vispa kikärtsspadet till ett skum i en bunke (jag använder en ballongvisp till detta). Vispa i strösocker i 15 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott. Blanda i olja och dryck tills du får en jämn, klumpfri smet. Tillsätt hallonen och vänd ihop dom snabbt i smeten utan att dom färgar av sig. Fördela smeten i 12 stycken muffinsformar. Strö över smulet och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter eller tills muffinsen är gyllenbruna.

hallon kardemummamuffins2

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *