Ett gäng härligt fluffiga muffins med mycket smak av hallon och kardemumma. En alldeles perfekt kombination för fikastunden!
Veganska hallon- och kardemummamuffins
Portioner: 12 stycken
Tid: 40 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Smul
25 g mjölkfritt margarin
30 g/1/2 dl vetemjöl
13 g/1 msk strösocker
Muffins
1 1/2 dl kikärtsspad
270 g/3 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
10 g/2 tsk bakpulver
2 msk mortlad kardemumma
3 g/1/2 tsk salt
1 dl neutral olja
1 dl växtbaserad dryck
200 g frysta hallon
12 stycken muffinsformar
Gör så här
Börja med smulet och nyp ihop alla ingredienser till det och ställ åt sidan. Vispa kikärtsspadet till ett skum i en bunke (jag använder en ballongvisp till detta). Vispa i strösocker i 15 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott. Blanda i olja och dryck tills du får en jämn, klumpfri smet. Tillsätt hallonen och vänd ihop dom snabbt i smeten utan att dom färgar av sig. Fördela smeten i 12 stycken muffinsformar. Strö över smulet och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter eller tills muffinsen är gyllenbruna.
Lämna ett svar