Veganska kikärtsbiffar med tofu

Veganska kikärtsbiffar med tofu är från början ett recept jag tog fram när jag slängde ner det jag hade hemma i matberedaren och mixade till en smet. Numer är det en go-to vardagsrätt här hemma. Barnen ÄLSKAR maten och ja, jag ska inte sticka under stolen med att jag tar ett par extra biffar varje gång jag äter dem 😉

Brukar ni kylskåpsrensa? Jag tycker att det är klimatsmart och plånbokssmart samtidigt som jag tvingas använda fantasin och komma på nya middagsrätter. Toppen tycker jag.

kikärtsbiffar med tofu

kikärtsbiffar med tofu

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Veganska kikärtsbiffar med tofu

300 gram avrunna kikärtor

100 gram fast tofu

1 styck vitlöksklyfta

1 näve färsk basilika

1 slak morot (det går bra med en hård morot också)

2 msk tahini

3 msk majsstärkelse

Salt och peppar efter smak

Ströbröd till panering

  1. Skala moroten och skär ned den i mindre bitar
  2. Släng ned alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du får en slät smet
  3. Forma 10 stycken biffar av smeten och doppa dem i ströbröd på båda sidor
  4. Stek på medelvärme tills de blir gyllenbruna

Servera med potatismos och en god kall sås