Veganska ostvåfflor

OSTVÅFFLOR!!! Oj, vad jag skrek, men alltså ostvåfflor! Så sinnessjukt gott! Jag blir helt pirrig i kroppen.

Det har varit svårt för mig att hitta en vegansk ost som kan tillfredsställa mina upplevelser av ost. Den som är närmst hittills är Violife Epic Mature Cheddar Flavor som bör finnas i de flesta större livsmedelsbutiker.

Veganska ostvåfflor

Portioner: 10 stycken

Tid: 30 minuter

Ingredienser

5 dl vetemjöl

0.5 tsk salt

2 krm jäst (jag använder torrjäst, men färsk går bra)

4 dl ljummet vatten

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

50 gram mjölkfritt margarin

Vegansk ost (jag använder Violife Epic Mature Cheddar Flavor)

Vitlök- och dillkräm

300 g växtbaserad färskost

3 msk växtbaserad matlagningsgrädde

1/2 tsk salt

1 st vitlöksklyfta

Citronzest och citronsaft efter smak

Dill efter smak

Gör så här

Våffelsmet: Smält margarinet på låg värme. Blanda vetemjöl, salt och torrjäst i en skål. Blanda i vatten pö om pö medan du rör i bunken med en ballongvisp (att blanda i lite vätska i taget gör att du slipper klumpar i smeten). Tillsätt matlagningsgrädde och det smälta margarinet.

Riv osten och ställ åt sidan. Låt smeten svälla medan du gör vitlök- och dillkrämen och låter våffeljärnet bli varmt.

Vitlök- och dillkräm: Blanda alla ingredienser i en skål.

Gräddning: Häll lite våffelsmet i det varma järnet. Lägg på riven ost och lite till smet på toppen. Grädda tills gyllenbrun. Ät på stående fot och dippa i vitlök-och dillkrämen.

0
9

Inlägget innehåller annonslänkar

Veganska morotsmuffins

Mjuka kakor med morötter i är ju så gott tillsammans med kanel, ingefära och kardemumma! Jag älskar kombinationen och toppat med en härlig färskostfrosting blir dom helt perfekt goda!

Majoriteten av produkterna jag använder är från My Perfect Day som har så många fina och framför allt bra bakredskap och tillbehör! I receptinlägget kommer jag länka till produkter jag använder. Fram till den 27/3 kl 23.59 kan du använda rabattkoden FRIDASVEGO15 för att få 15% rabatt på allt!

Veganska morotsmuffins

Portioner: 12 stycken

Tid: 2 timmar

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Muffins

1 1/2 dl kikärtsspad

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

1 msk malen kanel

2 tsk malen kardemumma

1 tsk torkad, malen ingefära

10 g/2 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

100 g/2 st medelstora morötter

125 g mjölkfritt margarin

Färskostfrosting

300 g växtbaserad färskost

1/2 dl växtbaserad vispgrädde

30 g/1/2 dl florsocker

5 g/1 tsk vaniljsocker

Strössel

Gör så här

Muffins: Vispa kikärtsspad med en ballongvisp tills det blir skummigt. Vispa i strösocker i 15 sekunder till. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott. Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet och blanda ned i smeten. Smält margarinet på låg värme och vänd ned det i smeten tills den blir jämn och klumpfri. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fördela ut smeten i formarna (fyll ungefär 3 fjärdedelar av formarna med smet). Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna.

Färskostfrosting: Vispa färskosten med elvisp för att få bort klumpar. Vispa i vispgrädden tills du får en fluffig kräm. Blanda och sikta i florsocker och vaniljsocker genom en sil och vänd ihop med en slickepott. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll. Spritsa ut frostingen över muffinsen och toppa med strössel och påskig dekoration. Servera muffinsen på ett ljuvlig vackert ljusgult fat.

Rabattkod

2
5

Veganska Lotus Biscoff cookies

Dessa segamjuka, härliga kakor är bakade med Lotus Biscoff spread och blir helt fantastiskt goda! En av de godare cookies jag smakat.

Veganska Lotus Biscoff cookies

Portioner: 12 stycken kakor

Tid: 30 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

75 g/1 dl mjukt farinsocker

45 g/3 msk kikärtsspad

100 g/ca 1 dl Lotus Biscoff spread

180 g/3 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

Topping

20 g vegansk vit choklad

20 g Lotus Biscoff spread

Flingsalt

Gör så här

Vispa margarin, strösocker och farinsocker med elvisp.

Tillsätt kikärtsspad och spread och vispa ihop tills du får en krämig smet. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott tills du får en deg. Fördela ut smeten på två plåtar. Du ska få 12 stycken kakor. Jag brukar använda en glasskopa när jag fördelar ut kakor, då blir dom lika stora men du kan också rulla bollar för hand. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Direkt när du plockat ut kakorna i ugnen hyvlar du över vit choklad. Låt kakorna svalna. Smält Lotus Biscoff spread i micron tills den blivit flytande och ringla den sedan över kakorna. Avsluta med flingsalt.

0
9