Veganska dammsugare med saffran

Veganska dammsugare med saffran är en härlig variation på dammsugare till jul. Jag som är en riktig fantast av detta ljuvliga bakverk blir överväldigad varje gång jag får chansen att hitta på nya smaker och kombinationer! Som den här, men saffran och choklad. En riktig hit!

veganska dammsugare saffran recept

fika jul vegan

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil

Veganska dammsugare med saffran (15-20 stycken)

600 gram vegansk saffranskaka (recept)

1 dl florsocker

3 msk växtbaserad grädde

400 gram marsipan (läs på baksidan av de färgade marsipansorterna så de är veganska)

100 gram mörk choklad

  1. Mixa saffranskaka, florsocker och grädde till en slät deg
  2. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i 30 minuter i kylskåp
  3. Kavla ut marsipanen (jag brukar mjöla bordet med majsmjöl) till en ca 3 mm tjock rektangel
  4. Rulla degen till en lång rulle
  5. Lägg rullen vid marsipanens ände och rulla ihop den tills marsipanen täcker hela längden (om du vill kan du dela upp degen i två delar och montera ihop dammsugaren i två omgångar)
  6. Pensla lite vatten längst den yttre delen av marsipanen och skär av marsipanen
  7. Tryck fast kanten lätt
  8. Skär 8-10 bitar
  9. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad
  10. Doppa ändarna av dammsugarna i chokladen och låt dem stelna på ett bakplåtspapper

Veganska dammsugare med saffran går att förvara i frysen i 2-3 månader eller i kyskåpet i upp till 5 dagar