Veganska saffransmums, glutenfria

by on

Mina veganska saffransmums är precis som namnet säger, riktigt mumsiga. Dessa är dessutom glutenfria med vill du baka dem med vetemjöl finns instruktioner om hur du gör i receptet!

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Veganska saffransmums, glutenfria

1,5 dl kikärtsspad

3 dl strösocker

3 dl glutenfri mjölmix, jag använder Leilas blå (4 dl vetemjöl om du inte vill ha gf)

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad dryck

0,5 gram saffran

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker poröst (inte till en maräng)
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten, vänd om
  4. Smält margarinet och blanda i saffranet och växtdrycken, blanda om tills saffranet löst sig
  5. Blanda ned margarinet i smeten tills du får den jämn
  6. Klä en form (20x20cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter (ca 5-10 minuter längre om du använder vetemjöl)
  8. Låt svalna något
Saffransglasyr

50 gram mjölkfritt margarin

0,5 gram saffran

1 msk whisky (kan uteslutas)

3 dl florsocker

0,5 dl växtbaserad grädde

Kokosflingor till topping

  1. Smält margarinet i en kastrull
  2. Tillsätt saffran och whisky och låt puttra en liten stund, dra av kastrullen från plattan (om du inte använder whisky kan du bara röra ned saffranet och hoppa över puttrandet)
  3. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en slät glasyr
  4. Låt glasyren stelna något och bred den sedan över saffranskakan
  5. Toppa med kokosflingor
  6. Skär i 9-12 bitar

Vegansk saffransmums går att frysa

You may also like

1 Comment
  1. Natalie 2 månader ago

    Väldigt bra recept som ger väldigt goda saffransmums. Testat två gånger och det enda jag gjorde annorlunda andra gången var att mortla saffranet med lite strösocker, jag lyckades inte få saffranet att lösa upp sig annars.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.