Veganska saffranssemlor

by on

Veganska saffranssemlor är ju bara helt galet goda. Den ljuvliga saffranssmaken möter mandelfyllningen och grädden så magiskt bra!

För att få en riktigt saftig saffransdeg vill jag verkligen ge min deg till veganska lussekatter en shoutout. Det kommer ta dina vegansk saffranssemlor till en helt ny nivå! Till utbakningen delar du istället degen i 12 bitar och rullar dem till bullar och sedan låter dem jäsa de sista 30 minuterna. Gräddningstiden är också densamma

veganska saffranssemlor

Följ mig på Instagram

Fyllning

Mandelkräm

200 gram sötmandel

1 st bittermandel

1 dl florsocker

4-5 msk växtbaserad grädde

1 krm salt

  1. Mixa sötmandel och bittermandel tills du får fina smulor
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en slät massa
  3. Häll upp i en spritspåse

4 dl växtbaserad vispgrädde

  1. Vispa grädden och häll upp i en spritspåse
  2. Skär av ett lock ned mot mitten av bullen så du får en grop och fyll gropen med mandelkrämen
  3. Spritsa sedan på grädden och lägg på locket
  4. Pudra till sist över lite florsocker och servera dina veganska saffranssemlor

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.