ANNONS

Vegansk vaniljpannacotta med glöggtäcke

/

Desserter

,

Vegansk vaniljpannacotta med glöggtäcke är en vintrig dessert som smakar utsökt efter en festlig måltid! Jag tycker att den är perfekt till nyår.

vegansk pannacotta

Följ på mig Instagram

Vegansk vaniljpannacotta med glöggtäcke (4 portioner)

Vaniljpannacotta

4 dl växtbaserad grädde (använd en grädde som du tycker är god att äta som den är, jag gillar Alpros röda vispgrädde, den går bra att koka)

70 gram gelésocker

1 vaniljstång

En nypa salt

  1. Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning
  2. Sänk värmen och låt grädden puttra i ca 2 minuter
  3. Häll upp i 4 glas och ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar

Glöggtäcke

2 dl glögg (alkoholfri)

0,5 dl strösocker

1 krm agar agar

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning
  2. Låt puttra i 2 minuter och dra av från plattan. Låt glöggen svalna lite innan du fördelar den över vaniljpannacottan.
  3. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar till men helst över natten så smakerna får sätta sig ordentligt
0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00