Hummus – godare blir det inte

Det finns få saker jag älskar så mycket som hummus. Det är något visst med krämigheten från kikärtorna, den dova smaken från tahini och vitlöken som ger lite sting. Tillsammans med lite salt och citron blir det den perfekta kombinationen av röra. MUMS!

Jag som använder kikärtsspadet i min bakning nästan varje dag förbrukar rätt mycket hummus. Jag har det på mackan, på knäcket, i pasta, som sipp till grönsaker och chips. Ibland har jag det som tillbehör till maten och det passar. Hummus går att äta varje dag, särskilt min hummus, för den är faktiskt svingod!

Tänk på att du kan frysa in både kikärtor och kikärtsspad separat och plocka fram så det får tina innan du använder det!

hummus godaste receptet

Följ mig på:

Instagram

Youtube

Facebook

Hummus – godaste receptet

230 gram avrunna kikärtor (spara spadet, det går att frysa)

1 st vitlöksklyfta

1 msk saft från citron

0,5 dl tahini

2 tsk spiskummin

1 dl neutral olja (om du vill ha din hummus mindre fet kan du ta hälften olja och hälften vatten)

Salt

  1. Skala och skär vitlöken i små bitar och pressa ur saften från citronen
  2. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det blir klumpfritt (eller  i den konsistens du vill ha din hummus)
  3. Smaka av för att se om mer salt behövs
  4. Häll upp i en burk med lock

Hummus håller i kylskåpet i minst 5 dagar

hummus tahini recept

hummus recept med tahini