Din varukorg är för närvarande tom!
Vegansk kärleksmumskladdkaka
Vegansk kärleksmumskladdkaka är det bästa av två bakverk nämligen kladdkaka och glasyren på kärleksmums. Är det något jag skulle kunna sleva i mig direkt från kastrullen så är det kärleksmumsglasyr. Håller du med?
Min veganska kladdkaka är nog mitt bästa recept och glasyren jag har på är den godaste jag ätit, ni bara måste testa!
Följ mig på
Kladdkaka
125 gram mjölkfritt margarin
180 gram/2 dl strösocker
75 gram/1 dl farinsocker
40 gram/1 dl kakao
18 gram/2 tsk vaniljsocker
120 gram/2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
100 gram/1 dl kikärtsspad
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35
- Låt kakan svalna helt
Kärleksmumsglasyr
50 gram mjölkfritt margarin
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 krm salt
1 msk kaffe
1 msk växtbaserad matgrädde
Kokos till topping
- Smält margariner i en kastrull och dra av från plattan
- Tillsätt övriga ingredienser (utom kokos) och blanda ihop till en glasyr
- Låt glasyren svalna innan du breder på den på kladdkakan
- Strö över kokos
- Skär upp kladdkakan i bitar
Gör vegansk kärleksmumskladdkaka allergivänlig
Glutenfri: Ersätt vetemjölet med 110 gram/2,5dl glutenfri mjölmix
Fri från baljväxter: Ersätt kikärtsspadet med samma mängd växtbaserad matlagningsgrädde
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
14 svar till ”Vegansk kärleksmumskladdkaka”
Vispar du inte kikärtsspadet eller någonting? 😮
Nej det häller man i som det är ?
Jättegott! Tack för så goda och okomplicerade recept. Förstår att man slevar i sig såsen innan kakan hunnit svalna haha Ser fram emot att dela detta med vännerna ikväll (=
[…] ni min Kärleksmumskladdkaka? Jag är fullkomligt förälskad i den glasyren så jag var tvungen att använda den i ett till […]
Testade denna kladdkaka idag och den blev jättegod? Glasyren som blev över, passade också bra tillsamman med vaniljglass?
Åh så roligt att höra! Det kan jag verkligen tänka mig 🙂
Hej!
Bakade kakan idag och den blev to die for! 😀 Tror du det går att frysa in den?Kul att du gillade den! Det går bra att frysa in ?
Hej! Jag gjorde ett av dina recept med kärleksmumskladdkaka för några veckor sedan. Det blev verkligen en bra kaka men jag blev förvirrad nu när jag tänkte göra samma recept igen. Jag hittar inte det gamla receptet. Är detta samma men bara med nya bilder eller är det någon skillnad? Det förra var nämligen i alla fall väldigt bra. 🙂
Hej! Det är samma recept, lite uppdaterat efter nya erfarenheter bara, lika gott om inte bättre! 🙂
Tack för ett jätte bra recept!! Så himla lätt att göra, kommer definitivt att göra fler gånger!
Det jag inte gilla jäätte mycket men det är ju en smaksak, det va att det blev knaprigt på ytan på själva kladdkakan. Är det pågrund av farinsockret eller vad beror det på? ☺️
Ett vanligt fel man gör när det händer är att man låter margarinet koka när man smälter det. Då skär sig smeten och margarinet lägger sig ovanpå. Testa att smälta margarinet på svag värme nästa gång 🙂
Min son är allergisk mot kikärtor (och ägg). Jag har testat att använda banan, no egg och extra bakpulver. Har du andra tips på vad man kan ersätta med? Banan fungerar till en del bakverk men ibland blir det helt enkelt för tröttsamt med den smaken i allt.
Hej,
Till typ kladdkakor och liknande när äggen inte ska vispas kan du lika gärna använda matlagningsgrädde eller dryck. Khoisan Tea har nyligen släppt en äggersättare som är bra, den finns i större matvarubutiker och på nätet!Lycka till med bakningen 🙂
Lämna ett svar