Vegansk kärleksmumskladdkaka

Vegansk kärleksmumskladdkaka är det bästa av två bakverk nämligen kladdkaka och glasyren på kärleksmums. Är det något jag skulle kunna sleva i mig direkt från kastrullen så är det kärleksmumsglasyr. Håller du med?

Min veganska kladdkaka är nog mitt bästa recept och glasyren jag har på är den godaste jag ätit, ni bara måste testa!

vegansk kärleksmumskladdkaka

Följ mig på

Instagram

Facebook

Kladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

180 gram/2 dl strösocker

75 gram/1 dl farinsocker

40 gram/1 dl kakao

18 gram/2 tsk vaniljsocker

120 gram/2 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

100 gram/1 dl kikärtsspad

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
  4. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35
  6. Låt kakan svalna helt

Kärleksmumsglasyr

50 gram mjölkfritt margarin

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker

1 krm salt

1 msk kaffe

1 msk växtbaserad matgrädde

Kokos till topping

  1. Smält margariner i en kastrull och dra av från plattan
  2. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokos) och blanda ihop till en glasyr
  3. Låt glasyren svalna innan du breder på den på kladdkakan
  4. Strö över kokos
  5. Skär upp kladdkakan i bitar

Gör vegansk kärleksmumskladdkaka allergivänlig

Glutenfri: Ersätt vetemjölet med 110 gram/2,5dl glutenfri mjölmix

Fri från baljväxter: Ersätt kikärtsspadet med samma mängd växtbaserad matlagningsgrädde

Kommentarer

14 svar till ”Vegansk kärleksmumskladdkaka”

  1. Vispar du inte kikärtsspadet eller någonting? 😮

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Nej det häller man i som det är ?

  2. Jättegott! Tack för så goda och okomplicerade recept. Förstår att man slevar i sig såsen innan kakan hunnit svalna haha Ser fram emot att dela detta med vännerna ikväll (=

  3. […] ni min Kärleksmumskladdkaka? Jag är fullkomligt förälskad i den glasyren så jag var tvungen att använda den i ett till […]

  4. Profilbild för Laila Persson
    Laila Persson

    Testade denna kladdkaka idag och den blev jättegod? Glasyren som blev över, passade också bra tillsamman med vaniljglass?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Åh så roligt att höra! Det kan jag verkligen tänka mig 🙂

  5. Hej!
    Bakade kakan idag och den blev to die for! 😀 Tror du det går att frysa in den?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Kul att du gillade den! Det går bra att frysa in ?

  6. Profilbild för Ellen Bergenfeldt
    Ellen Bergenfeldt

    Hej! Jag gjorde ett av dina recept med kärleksmumskladdkaka för några veckor sedan. Det blev verkligen en bra kaka men jag blev förvirrad nu när jag tänkte göra samma recept igen. Jag hittar inte det gamla receptet. Är detta samma men bara med nya bilder eller är det någon skillnad? Det förra var nämligen i alla fall väldigt bra. 🙂

    1. Hej! Det är samma recept, lite uppdaterat efter nya erfarenheter bara, lika gott om inte bättre! 🙂

  7. Profilbild för Amanda Lindborg
    Amanda Lindborg

    Tack för ett jätte bra recept!! Så himla lätt att göra, kommer definitivt att göra fler gånger!

    Det jag inte gilla jäätte mycket men det är ju en smaksak, det va att det blev knaprigt på ytan på själva kladdkakan. Är det pågrund av farinsockret eller vad beror det på? ☺️

  8. Ett vanligt fel man gör när det händer är att man låter margarinet koka när man smälter det. Då skär sig smeten och margarinet lägger sig ovanpå. Testa att smälta margarinet på svag värme nästa gång 🙂

  9. Profilbild för Johanna

    Min son är allergisk mot kikärtor (och ägg). Jag har testat att använda banan, no egg och extra bakpulver. Har du andra tips på vad man kan ersätta med? Banan fungerar till en del bakverk men ibland blir det helt enkelt för tröttsamt med den smaken i allt.

    1. Hej,
      Till typ kladdkakor och liknande när äggen inte ska vispas kan du lika gärna använda matlagningsgrädde eller dryck. Khoisan Tea har nyligen släppt en äggersättare som är bra, den finns i större matvarubutiker och på nätet!

      Lycka till med bakningen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *