Vegansk kärleksmumskladdkaka är det bästa av två bakverk nämligen kladdkaka och glasyren på kärleksmums. Är det något jag skulle kunna sleva i mig direkt från kastrullen så är det kärleksmumsglasyr. Håller du med?
Min veganska kladdkaka är nog mitt bästa recept och glasyren jag har på är den godaste jag ätit, ni bara måste testa!


Följ mig på
Kladdkaka
125 gram mjölkfritt margarin
180 gram/2 dl strösocker
75 gram/1 dl farinsocker
40 gram/1 dl kakao
18 gram/2 tsk vaniljsocker
120 gram/2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
100 gram/1 dl kikärtsspad
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35
- Låt kakan svalna helt
Kärleksmumsglasyr
50 gram mjölkfritt margarin
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 krm salt
1 msk kaffe
1 msk växtbaserad matgrädde
Kokos till topping
- Smält margariner i en kastrull och dra av från plattan
- Tillsätt övriga ingredienser (utom kokos) och blanda ihop till en glasyr
- Låt glasyren svalna innan du breder på den på kladdkakan
- Strö över kokos
- Skär upp kladdkakan i bitar
Gör vegansk kärleksmumskladdkaka allergivänlig
Glutenfri: Ersätt vetemjölet med 110 gram/2,5dl glutenfri mjölmix
Fri från baljväxter: Ersätt kikärtsspadet med samma mängd växtbaserad matlagningsgrädde






Lämna ett svar