Vegansk kärleksmumskladdkaka

by on

Vegansk kärleksmumskladdkaka är det bästa av två bakverk nämligen kladdkaka och glasyren på kärleksmums. Är det något jag skulle kunna sleva i mig direkt från kastrullen så är det kärleksmumsglasyr. Håller du med?

Min veganska kladdkaka är nog mitt bästa recept och glasyren jag har på är den godaste jag ätit, ni bara måste testa!

vegansk kärleksmumskladdkaka

Följ mig på

Instagram

Facebook

Kladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

180 gram/2 dl strösocker

75 gram/1 dl farinsocker

40 gram/1 dl kakao

18 gram/2 tsk vaniljsocker

120 gram/2 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

100 gram/1 dl kikärtsspad

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
  4. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35
  6. Låt kakan svalna helt

Kärleksmumsglasyr

50 gram mjölkfritt margarin

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker

1 krm salt

1 msk kaffe

1 msk växtbaserad matgrädde

Kokos till topping

  1. Smält margariner i en kastrull och dra av från plattan
  2. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokos) och blanda ihop till en glasyr
  3. Låt glasyren svalna innan du breder på den på kladdkakan
  4. Strö över kokos
  5. Skär upp kladdkakan i bitar

Gör vegansk kärleksmumskladdkaka allergivänlig

Glutenfri: Ersätt vetemjölet med 110 gram/2,5dl glutenfri mjölmix

Fri från baljväxter: Ersätt kikärtsspadet med samma mängd växtbaserad matlagningsgrädde

You may also like

14 Comments
  1. Sofie 1 år ago

    Vispar du inte kikärtsspadet eller någonting? 😮

    Reply
    • fridasvegobak 1 år ago

      Nej det häller man i som det är ?

      Reply
  2. Bekhta 1 år ago

    Jättegott! Tack för så goda och okomplicerade recept. Förstår att man slevar i sig såsen innan kakan hunnit svalna haha Ser fram emot att dela detta med vännerna ikväll (=

    Reply
  3. Laila Persson 1 år ago

    Testade denna kladdkaka idag och den blev jättegod? Glasyren som blev över, passade också bra tillsamman med vaniljglass?

    Reply
    • fridasvegobak 1 år ago

      Åh så roligt att höra! Det kan jag verkligen tänka mig 🙂

      Reply
  4. Anna 12 månader ago

    Hej!
    Bakade kakan idag och den blev to die for! 😀 Tror du det går att frysa in den?

    Reply
    • fridasvegobak 12 månader ago

      Kul att du gillade den! Det går bra att frysa in ?

      Reply
  5. Ellen Bergenfeldt 2 veckor ago

    Hej! Jag gjorde ett av dina recept med kärleksmumskladdkaka för några veckor sedan. Det blev verkligen en bra kaka men jag blev förvirrad nu när jag tänkte göra samma recept igen. Jag hittar inte det gamla receptet. Är detta samma men bara med nya bilder eller är det någon skillnad? Det förra var nämligen i alla fall väldigt bra. 🙂

    Reply
    • Frida 14 timmar ago

      Hej! Det är samma recept, lite uppdaterat efter nya erfarenheter bara, lika gott om inte bättre! 🙂

      Reply
  6. Amanda Lindborg 2 veckor ago

    Tack för ett jätte bra recept!! Så himla lätt att göra, kommer definitivt att göra fler gånger!

    Det jag inte gilla jäätte mycket men det är ju en smaksak, det va att det blev knaprigt på ytan på själva kladdkakan. Är det pågrund av farinsockret eller vad beror det på? ☺️

    Reply
  7. Tilda 1 vecka ago

    Så genialiskt med kikärtsspadet, det blir precis sådär lagom segt och kladdigt som kladdkaka ska vara. Kombon med kärleksmumsglasyr och kladdkaka var inte dumt alls. Tack för recept! 😘

    Reply
  8. Sara 4 dagar ago

    Hej!
    Jag gjorde den här kakan till min pappa som ÄLSKAR kärleksmums. När den var färdiggräddad så var det som om allt fett separerat sig? Det rann ner i ugnen och la sig som ett lager uppe på kakan. Vet inte vad jag gjorde fel riktigt? Kakan var riktigt god ändå men kanske inte såg så trevlig ut 😅 Glasyren var magisk!!

    Reply
    • Frida 14 timmar ago

      Ett vanligt fel man gör när det händer är att man låter margarinet koka när man smälter det. Då skär sig smeten och margarinet lägger sig ovanpå. Testa att smälta margarinet på svag värme nästa gång 🙂

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.