Det finns få saker jag älskar så mycket som kladdkaka och kärleksmums. Att kombinera dem är en fullkomlig fullträff! En kladdig kladdkaka toppad med den bästa av glasyr, kärleksmumsglasyr. Ja, ni hör ju hur gott det låter!
Jag använder frystorkat kikärtsspad till receptet på kladdkaka. Du kan köpa frystorkat kikärtsspad här.
Om du använder flytande kikärtsspad byter du ut pulver och vatten mot 1 1/2 dl flytande kikärtsspad.
Vegansk kärleksmumskladdkaka
Portioner: 8-10 stycken
Tid: 50 minuter + avsvalning
Ugn: 175 grader
Kladdkaka
5 g/1 tsk frystorkat kikärtsspad
135 g vatten
175 g mjölkfritt margarin
150 g/2 dl farinsocker
180 g/2 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1/2 tsk salt
Börja med att blanda pulver och vatten i en mindre skål. Jag brukar vispa upp det lite så det blir skummigt för att få igång processen. Ställ åt sidan. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av kastrullen från plattan när margarinet smält. Tillsätt övriga ingredienser, inklusive kikärtsspadet och blanda ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en springform som mäter 20 cm i diameter och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt sedan kladdkakan svalna helt.
Kärleksmumsglasyr
50 gram mjölkfritt margarin
12 g/2 msk kakao
5 g/1 tsk vaniljsocker
150 g/2 1/2 dl florsocker
1 krm salt
1 msk kaffe
1 msk växtbaserad matgrädde
Kokos till topping
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosen) och blanda glasyren till en jämn, klumpfri smet. Låt glasyren svalna och sätta sig lite så den blir bredbar. Bred ut glasyren över den avsvalnade kladdkakan och strö över kokosflingorna.
Lämna ett svar