Vegansk kärleksmumskladdkaka

Det finns få saker jag älskar så mycket som kladdkaka och kärleksmums. Att kombinera dem är en fullkomlig fullträff! En kladdig kladdkaka toppad med den bästa av glasyr, kärleksmumsglasyr. Ja, ni hör ju hur gott det låter!

Jag använder frystorkat kikärtsspad till receptet på kladdkaka. Du kan köpa frystorkat kikärtsspad här.

Om du använder flytande kikärtsspad byter du ut pulver och vatten mot 1 1/2 dl flytande kikärtsspad.

vegansk kärleksmumskladdkaka

kärleksmumskladdkaka vegan

Vegansk kärleksmumskladdkaka

Portioner: 8-10 stycken

Tid: 50 minuter + avsvalning

Ugn: 175 grader

Kladdkaka

5 g/1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 g vatten

175 g mjölkfritt margarin

150 g/2 dl farinsocker

180 g/2 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1/2 tsk salt

Börja med att blanda pulver och vatten i en mindre skål. Jag brukar vispa upp det lite så det blir skummigt för att få igång processen. Ställ åt sidan. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av kastrullen från plattan när margarinet smält. Tillsätt övriga ingredienser, inklusive kikärtsspadet och blanda ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en springform som mäter 20 cm i diameter och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt sedan kladdkakan svalna helt.

Kärleksmumsglasyr

50 gram mjölkfritt margarin

12 g/2 msk kakao

5 g/1 tsk vaniljsocker

150 g/2 1/2 dl florsocker

1 krm salt

1 msk kaffe

1 msk växtbaserad matgrädde

Kokos till topping

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosen) och blanda glasyren till en jämn, klumpfri smet. Låt glasyren svalna och sätta sig lite så den blir bredbar. Bred ut glasyren över den avsvalnade kladdkakan och strö över kokosflingorna.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *