ANNONS

Vegansk chokladbollsrulltårta

/

Chokladbollar

,

Rulltårtor

,

Det här är chokladbollens lyxigaste släkting! Den godaste av rulltårtor med ljus och mörk chokladboll toppad med chokladkräm och rostade hasselnötter. Visst låter det magiskt? Det är det!

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Vegansk chokladbollsrulltårta

200 gram mjölkfritt margarin

75 gram/1 dl muscavadosocker (eller farinsocker)

90 gram/1 dl strösocker

10 gram/2 tsk vaniljsocker

320 gram/8 dl havregryn

100 gram/1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

0,5 tsk salt

12 gram/1 msk kakao

  1. Mixa alla ingredienser utom kakao i en matberedare tills du får en slät smet
  2. Plocka ur halva smeten och lägg på ett bakplåtspapper
  3. Tillsätt 2 msk kakao i matberedaren och mixa ihop tills du får en chokladsmet. Lägg den andra delen av degen på ett annan bakplåtspapper
  4. Vik över bakplåtspappret (så du har smeten mellan bakplåtspappret) över degen och kavla ut en rektangel. Gör likadant med andra degen
  5. Lägg över den ena degen över den andra och dra bort det översta bakplåtspappret. Rulla ihop till en rulle, ta hjälp av det understa bakplåtspappret. Låt rulltårtan sätta sig i kylskåpet i 30 minuter

Chokladkräm

75 gram mörk choklad

100 gram/1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Rostade hasselnötter

  1. Smält choklad och grädde i micron eller på låg värme i en kastrull tills du får en slät chokladkräm
  2. Ringla den över chokladbollsrulltårtan
  3. Hacka hasselnötter och strö dem över chokladkrämen

Vegansk chokladbollsrulltårta går bra att frysa eller förvara i kylskåp

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00