Browniebitar med polkaganache

Dessa browniebitar med polkaganache är en härlig munsbit som passar perfekta till stundande adventsfika!

Veganska polkagrisar kan du nu mer hitta i lösvikten på bland annat Hemmakväll. Du kan också slå en enkel Googling för att se vart du kan hitta dem nära dig eller för beställning!

Jag bakar browniebitarna i den här silikonfomen. Du behöver inte tänka på att smörja formarna och den går superbra att både använda i ugnen och i frysen. Dessutom får du så fin form på dina bakverk!

Till brownien använder jag frystorkat kikärtsspad! Det ger ett exakt resultat till dina bakverk samtidigt som det är otroligt enkelt att använda. Du behöver aldrig mer tänka på vad du ska göra med kikärtorna som följer med i tetrapacken och du kan ha en burk i upp till ett år innan den blir dålig! Frystorkat kikärtsspad kan du köpa HÄR

Om du inte använder frystorkat kikärtsspad och vatten ersätter du med 1 1/2 dl flytande kikärtsspad

browniebitar polkapolkabrownie3

Följ mig på

Instagram

Youtube

Browniebitar med polkachoklad

Brownie

1 tsk frystorkat kikärtsspad (finns att köpa här)

135 g/9 msk vatten

270 g/3 dl strösocker

20 g/ 1/2 dl kakao

180 g/3 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

5 g/1 tsk bakpulver

3g/ 1/2 tsk salt

200 g mörk choklad

100 g mjölkfritt margarin

Polkaganache

50 g mörk choklad, vegansk

50 g ljus choklad, vegansk

1 dl växtbaserad matgrädde

2 tsk pepparmyntaolja

10 st små polkagrisar

Gör så här

Ställ ugnen på 175 grader. Blanda frystorkat kikärtsspad med vattnet i en skål. Tillsätt strösockret och vispa i ca 30 sekunder med elvisp. Blanda i de torra ingredienserna. Smält choklad och margarin på låg värme och blanda ned det i smeten. Häll upp smeten i en spritspåse och fyll alla tolv formar i silikonformen till hälften. Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Ställ in i frysen.

Hacka chokladen i bitar. Värm grädden och häll den över chokladen tillsammans med pepparmytaoljan. Rör om tills du får en slät chokladkräm. Häll upp i en spritspåse. Spritsa ut ganachen över browniebitarna som fortfarande är i formarna. Ställ in i frysen för att stelna. Plocka ut kakorna ur formarna. Toppa med hackade polkagrisar