Den här veganska chokladcheesecaken på browniebotten är något alldeles extra! Jag skulle säga att det är som en riktigt lyxig tårta för chokladälskaren.
Jag använder Violife färskost och Green star veganchoklad när jag bakar den här cheesecaken. Enligt mig är dessa två produkter de bästa att använda till det här bakverket. Färskosten är fast och har en någorlunda neutral smak och chokladen smälter fint och får en härlig, lagom söt chokladsmak.
Vegansk chokladcheesecake på browniebotten
Portioner: 10 stycken
Tid: 1 1/2 timmar + tid för avsvalning
Ugn: 175 grader
Brownie
1 tsk frystorkat kikärtsspad
135 g vatten
Om du använder flytande kikärtsspad: 1 1/2 dl
180 g/2 dl strösocker
40 g/1 dl kakao
180 g/3 dl vetemjöl
5 g/1 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
200 g ljus, vegansk choklad
100 g mjölkfritt margarin
Chokladcheesecake
600 g växtbaserad färskost
2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
120 g/2 fl florsocker
100 g ljus vegansk choklad
Topping
Färska bär
Gör så här
Brownie: Blanda frystorkat kikärtsspad och vatten i en bunke. Tillsätt strösocker och vispa med elvisp i ca 1 minut. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem genom en sil i bunken. Vänd ihop några gånger med en slickepott. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och bra av från plattan. Bryt i chokladen och rör ihop tills den smält ihop med margarinet och blanda i den i smeten. Bred ut smeten i en springform (23 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Brownien är färdig när den är fast i kanterna men vobblig i mitten. Låt brownien svalna helt.
Chokladcheesecake: Vispa färskosten med elvisp i en bunke så klumpar försvinner. Vispa i grädden i omgångar tills du får en fluffig kräm. Sikta ned florsocker och vänd in den i färskostkrämen. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad och vänd ned den i krämen. Bred ut krämen över brownien och ställ in hela kakan i kylskåpet i minst 4 timmar. Toppa med färska bär innan servering.
Lämna ett svar