Vegansk chokladcheesecake på browniebotten

Den här veganska chokladcheesecaken på browniebotten är något alldeles extra! Jag skulle säga att det är som en riktigt lyxig tårta för chokladälskaren.

brownie chokladcheesecake

Jag använder Violife färskost och Green star veganchoklad när jag bakar den här cheesecaken. Enligt mig är dessa två produkter de bästa att använda till det här bakverket. Färskosten är fast och har en någorlunda neutral smak och chokladen smälter fint och får en härlig, lagom söt chokladsmak.

vegansk chokladcheesecake

Vegansk chokladcheesecake på browniebotten

Portioner: 10 stycken

Tid: 1 1/2 timmar + tid för avsvalning

Ugn: 175 grader

Brownie

1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 g vatten

Om du använder flytande kikärtsspad: 1 1/2 dl

180 g/2 dl strösocker

40 g/1 dl kakao

180 g/3 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

200 g ljus, vegansk choklad

100 g mjölkfritt margarin

Chokladcheesecake

600 g växtbaserad färskost

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

120 g/2 fl florsocker

100 g ljus vegansk choklad

Topping

Färska bär

cheesecake brownie

Gör så här

Brownie: Blanda frystorkat kikärtsspad och vatten i en bunke. Tillsätt strösocker och vispa med elvisp i ca 1 minut. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem genom en sil i bunken. Vänd ihop några gånger med en slickepott. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och bra av från plattan. Bryt i chokladen och rör ihop tills den smält ihop med margarinet och blanda i den i smeten. Bred ut smeten i en springform (23 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Brownien är färdig när den är fast i kanterna men vobblig i mitten. Låt brownien svalna helt.

Chokladcheesecake: Vispa färskosten med elvisp i en bunke så klumpar försvinner. Vispa i grädden i omgångar tills du får en fluffig kräm. Sikta ned florsocker och vänd in den i färskostkrämen. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad och vänd ned den i krämen. Bred ut krämen över brownien och ställ in hela kakan i kylskåpet i minst 4 timmar. Toppa med färska bär innan servering.

vegansk cheesecake choklad