Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk chokladcheesecake på browniebotten

Den här veganska chokladcheesecaken på browniebotten är något alldeles extra! Jag skulle säga att det är som en riktigt lyxig tårta för chokladälskaren.

Jag använder Violife färskost och Green star veganchoklad när jag bakar den här cheesecaken. Enligt mig är dessa två produkter de bästa att använda till det här bakverket. Färskosten är fast och har en någorlunda neutral smak och chokladen smälter fint och får en härlig, lagom söt chokladsmak.

Vegansk chokladcheesecake på browniebotten

Portioner: 10 stycken

Tid: 1 1/2 timmar + tid för avsvalning

Ugn: 175 grader

Brownie

1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 g vatten

Om du använder flytande kikärtsspad: 1 1/2 dl

180 g/2 dl strösocker

40 g/1 dl kakao

180 g/3 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

200 g ljus, vegansk choklad

100 g mjölkfritt margarin

Chokladcheesecake

600 g växtbaserad färskost

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

120 g/2 fl florsocker

100 g ljus vegansk choklad

Topping

Färska bär

Gör så här

Brownie:

Blanda frystorkat kikärtsspad och vatten i en bunke. Tillsätt strösocker och vispa med elvisp i ca 1 minut. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem genom en sil i bunken. Vänd ihop några gånger med en slickepott. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och bra av från plattan. Bryt i chokladen och rör ihop tills den smält ihop med margarinet och blanda i den i smeten. Bred ut smeten i en springform (23 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Brownien är färdig när den är fast i kanterna men vobblig i mitten. Låt brownien svalna helt.

Chokladcheesecake: Vispa färskosten med elvisp i en bunke så klumpar försvinner. Vispa i grädden i omgångar tills du får en fluffig kräm. Sikta ned florsocker och vänd in den i färskostkrämen. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad och vänd ned den i krämen. Bred ut krämen över brownien och ställ in hela kakan i kylskåpet i minst 4 timmar. Toppa med färska bär innan servering.

0
10

Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk cookie-kaka med Nutella och Oreo

Den maffigaste, godaste kakan jag bakat på väldigt länge är den här veganska cookie-kakan med Nutella och Oreo. Är du bara gränslöst sötsugen? Då är detta kakan för dig!

Som ni ser på bilden är den här kakan maxad med massa goda ingredienser! En botten av cookie, fylld med vegansk Nutella och Oreokakor, ett till lager av cookie toppad med hackad vit choklad.

Vegansk cookie-kaka med Nutella och Oreo

Portioner: 9 stycken bitar

Tid: 1 1/2 timme + avsvalning

Ugn: 175 grader

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

75 g/1 dl farinsocker

2 msk växtbaserad matlagningsgrädde

180 g/3 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

200 g vegansk vit choklad (100 g ska vara i kakdegen och 100 g som topping)

1 dl vegansk Nutella

9 stycken Oreokakor

Följ mig gärna på Instagram!

Gör så här

Vispa ihop margarin, strösocker och farinsocker. Tillsätt grädden och vispa ihop snabbt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop med en slickepott tills du får en kladdig deg. Hacka 100 g av chokladen och blanda ned den i degen. Ställ in degen i kylskåpet i 30 minuter. Tryck ut halva degen i en kvadratisk form (23×23 cm) som är klädd i bakplåtspapper. Bilda kanter som är ca 1 cm höga. Bred ut Nutella och tryck i oreokakorna. Smula över resterande del av degen så den täcker största delen av kakan.

Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills kakan är gyllenbrun. Hacka den vita chokladen och strö den över den varma kakan. Låt svalna helt och skär i 9 stycken bitar.

0
7

Veganska päron- och kardemummabullar

Jag har bakat alldeles för lite med päron. Just päron smakar ju fantastiskt gott med kardemumma och kardemumma passar ju perfekt i bullar. Precis så gick tankarna när jag tog fram det här receptet på veganska päron- och kardemummabullar!

Dessa bullar är saftiga och har en tydlig smak av både päron och kardemumma. I mitten av bullen finns en ljuvlig päronkompott!

Veganska päron- och kardemummabullar

Portioner: 30 stycken

Tid: 3 timmar

Ugn: 225 grader

Ingredienser

Bulldeg

50 g färsk jäst

500 ml vatten

135 g/1 1/2 dl strösocker

10 g/1 msk mortlad kardemumma

840 g/14 dl vetemjöl

3 g/1/2 tsk salt

150 g mjölkfritt margarin, rumstempererat

Fyllning

200 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

35 g/ ca 1/2 dl farinsocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

10 g/1 msk mortlad kardemumma

8 g/2 tsk majsstärkelse

3 g/1/2 tsk salt

Pärlsocker

Päronkompott

2 stycken stora päron

35 g/1/2 dl strösocker

1/2 st citron

2 msk vatten

12 g/1 msk majsstärkelse

Sockerlag

Lika delar strösocker och vatten som kokas upp till en simmig lag

Gör så här

Bulldeg: Smula jästen i en bunke och rör i vattnet tills jästen smält. Tillsätt strösocker och kardemumma och rör om. Blanda i hälften av mjölet och saltet. Tillsätt nu resterande del av vetemjölet lite åt gången tills du får en deg. Knåda i margarinet i bitar och knåda degen i minst 15 minuter för hand eller i maskin. Degen är klar när den är glansig men inte kladdig, spänstig och har släppt från bunkens kanter. Låt degen vila i 30 minuter.

Fyllning: Mixa ihop alla ingredienser (utom pärlsocker) till en kräm och ställ åt sidan.

Päronkompott: Dela päronen i mindre tärningar (du kan skala päronen om du vill, det gör inte jag) och lägg dem i en kastrull tillsammans med strösocker och citron. Koka upp på svag värme tills päronen vattnat av sig. Blanda vattnet med majsstärkelsen och rör ned det i kompotten. Koka upp igen och rör om tills du få en krämig kompott. Ställ åt sidan.

Utbakning: Dela degen i 3 delar. Kavla up varje deg till en rektangel som är ca 1/2 cm tjock och bred på fyllningen. Vik rektangeln på mitten, kortsida till kortsida och skär 1 cm tjocka strimlor av degen. Ta två strimlor och snurra ihop till en skruv, rulla ihop skruven till en bulle och lägg på ett bakplåtspapper. Jag brukar få rum med 12 stycken bullar på en plåt (30×40 cm). Låt bullarna jäsa under en bakduk i 2 timmar. Pensla bullarna med sockerlag och tryck en grop i mitten. Fyll gropen med päronkompotten och grädda bullarna mitt i ugnen i 12-13 minuter. Pensla de gräddade bullarna med sockerlag igen och strö på pärlsocker. Låt svalna på plåten.

0
4