Vegansk vaniljpannacotta med citruskräm

Vegansk vaniljpannacotta görs på bara tre enkla ingredienser och toppas med en syrlig citruskräm som smakar apelsin och citron. En perfekt kombination mellan sött och syrligt! Desserten toppas med krossade kex för krisp.

Annons

vegansk dessert

vegansk vaniljpannacotta

LADDA NED MIN APP ”VEGANSKA GODSAKER”

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Vegansk vaniljpannacotta med citruskräm, 4 portioner

Pannacotta

400 gram/4 dl växtbaserad grädde (jag har använt Alpro matlagningsgrädde, den gröna)

80-100 gram/ca 1 dl gelésocker

1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker

  1. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt puttra på låg värme i ca 2 minuter
  2. Häll upp i fyra stycken serveringsglas och ställ in i kylskåpet i ca 2 timmar

Citruskräm

0,5 dl strösocker

1 msk vetemjöl (funkar med majsstärkelse också)

0,5 dl vatten

2 stycken apelsiner

1 styck citron

75 gram mjölkfritt margarin

  1. Blanda alla ingredienser (utom margarinet) i en kastrull och koka upp tills det tjocknat till en kräm
  2. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet tills det smält ihop med krämen
  3. Häll krämen över pannacotta och ställ in i kylskåpet i ytterligare 2 timmar

Topping

Krossade kex (jag har använd digestivekex)

Annons

Kommentarer

5 svar till ”Vegansk vaniljpannacotta med citruskräm”

  1. Antar att det ska vara saften från citronen och apelsinerna?

    1. Ja 🙂

  2. Är det bara saften från citron/apelsin? Inget fruktkött eller fest?

  3. Hej! Är det saften eller skalet från apelsinerna och citronen man använder? 🙂

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Saften, men du kan använda skal om du vill också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *